Τα «δώρα» του Δημάρχου στους μαθητές του Πύργου – Τι είπε μιλώντας στο 7ο Δημοτικό και στο ΕΕΕΕΚ Πύργου

Ήμερα έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς ήταν η χτεσινή αλλά παράλληλα και σημαντικών ανακοινώσεων από τον Δήμαρχο Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλο αφού με την παρουσία του στον αγιασμό που πραγματοποιήθηκε στο 7ο Δημοτικό Σχολείο αλλά και στο ΕΕΕΕΚ στα Βυτιναιικα προέβη σε σειρά σημαντικών ανακοινώσεων αλλά και στην ανάληψη δράσεων για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των μαθητών αλλά και των δημοτών της πόλης.

Ο κ Αντωνακόπουλος κατά την ομιλία του στους μαθητές στο 7ο Δημοτικό Σχολείο ανακοίνωσε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα επαναλειτουργήσει το Δημοτικό Κολυμβητήριο αφού ήδη σε αυτό έχουν ξεκινήσει εργασίες ανακατασκευής και συντήρησης, γεγονός που θα δώσει και πάλι την δυνατότητα τόσο στους μαθητές όσο και σε όλους τους κατοίκους αλλά και αθλητικά σωματεία της πόλης , να ενεργοποιηθούν και πάλι στα αθλήματα υγρού στίβου.

Ιδιαίτερη αναφορά πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος και στο γεγονός ότι η πόλη μας μέχρι σήμερα στερείται δομών που θα προσφέρουν δράσεις στα παιδιά τις ώρες μετά το σχολείο, ανακοινώνοντας ότι στις άμεσες προτεραιότητες της δημοτικής αρχής θα είναι η δημιουργία δημιουργικών εργαστηριών για τα παιδιά.

«Στόχος μας είναι σε σύντομο χρονικό διάστημα μέσα από μία σειρά δημοτικών εργαστηρίων όπως μουσικής, γυμναστικής, θεάτρου και ζωγραφικής θέλουμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας ποιοτικό και δημιουργικό ελεύθερο χρόνο.

Επίσης στην ομιλία του προς του μαθητές μ τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς ο Δήμαρχος Πύργου ανέφερε ότι «η γνώση είναι ένα μεγάλο παιχνίδι όπως και η εκπαίδευση και πρέπει όλοι εσείς φέτος να το κερδίσετε.

Η πολιτεία είναι υπεύθυνη για να έχετε καλές συνθήκες στο σχολείο.

Προσπαθήσαμε να φύγουν εκατοντάδες τόνοι σκουπιδιών από την πόλη.

Έχουμε ελέγξει τις αθλητικές υποδομές των σχολείων ώστε τα παιδιά να αθλούνται με ασφάλεια» ενώ ολοκλήρωσε την ομιλία του με την δέσμευση ότι η δημοτική αρχή θα είναι αρωγός σε όλες τις προσπάθειες, δράσεις αλλά και προβλήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας και των μαθητών κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Δημιουργία Κέντρου Δημιουργικής απασχόλησης ΑΜΕΑ και Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας.

Και στον αγιασμό του ΕΕΕΕΚ στα Βυτιναίικα , ο οποίος πραγματοποιήθηκε παρουσία του Βουλευτή Αντρέα Νικολακόπουλου, του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Νώντα Κυριαζή, του Προϊσταμένου της Δ/Βαθμιας Εκπαίδευσης Βασίλη Δημητρέλου, του Προέδρου της ΕΛΜΕ Ηλείας Τρύφωνα Αθανασόπουλου αλλά και των γονέων των παιδιών, ο Δήμαρχος Πύργου πρότεινε την ανάληψη δράσης και τον συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων προκειμένου να δημιουργηθούν δύο σημαντικές δομές και συγκεκριμένα (Κ.Δ.Α.Π.ΜΕ.Α)

Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και ατόμων με αναπηρία καθώς και Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (Κ.Δ.Η.Φ).

Ο κ Αντωνακόπουλος πρότεινε το αμέσως προσεχές διάστημα, να πραγματοποιηθεί σύσκεψη, με την συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων προκειμένου να αναζητηθεί ο τρόπος χρηματοδότησης και λειτουργίας των δύο συγκεκριμένων δομών, που όπως τόνισε πραγματικά θα αλλάξουν το επίπεδο ζωής των παιδιών αυτών.

«Θα πρέπει επιτέλους να πάψουμε να αντιμετωπίζουμε και να κρύβουμε ενοχικά όλα αυτά τα προβλήματα και τις ελλείψεις.

Όλο αυτό θα πρέπει να αλλάξει και να μετατραπεί σε μία επιθετική δημιουργική συμπεριφορά από όλους μας.

Οφείλουμε σε αυτά τα παιδιά σαν κοινωνία να τους προσφέρουμε τις κατάλληλες συνθήκες μάθησης και περαιτέρω διαβίωσης.

Οι δικαιολογίες πρέπει να πάψουν. Ήρθε η ώρα για έργα και όχι άλλα λόγια.

Όλοι μαζί θα πρέπει να παλέψουμε προς την κατεύθυνση αυτή».

Αυτό επισήμαναν και οι υπόλοιποι που τοποθετήθηκαν στους σύντομους χαιρετισμούς μετά την ολοκλήρωση του αγιασμού που τελέστηκε χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ηλείας κ κ Γερμανού, ο οποίος για να δημιουργηθεί ένας σύγχρονος και λειτουργικός χώρος για την στέγαση του Ειδικού Σχολείου αλλά και των δύο νέων δομών, παραχωρεί έκταση 7 στρεμμάτων που βρίσκεται σε παρακείμενη θέση.

Συγκεκριμένα ο Βουλευτής Ηλείας Αντρέας Νικολακόπουλος επισήμανε ότι είναι ανάγκη σε μία σύγχρονη κοινωνία να θέτει σε πρώτη προτεραιότητα τις ανάγκες αυτών των παιδιών προσφέροντας τους τις καλύτερες δυνατές συνθήκες μάθησης αλλά και περαιτέρω διαβίωσης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος τόνισε ότι θα είναι δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και στους γονείς και στα παιδιά που καθημερινά δίνουν την δική τους μάχη σε έναν κόσμο που πολλές φορές δείχνει ένα σκληρό προς αυτούς πρόσωπο.

Τέλος ο προϊστάμενος της Δ/Βαθμιας Εκπαίδευσης Βασίλης Δημητρέλος ευχήθηκε φέτος να είναι η τελευταία χρονιά που θα γίνεται αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΕΕΚ και με την βοήθεια και συνδρομή όλων των φορέων να δοθούν όλες οι αναγκαίες λύσεις.


Πηγή