Κέρκυρα: “Sos” από κατοίκους για την Τάφρο Κωτσέλα.

Περιβάλλον Κέρκυρα: “Sos” από κατοίκους για την Τάφρο Κωτσέλα.

Σε καταγγελία προχωρά κάτοικος της περιοχής Κωτσέλα όσον αφορά την Τάφρο.

Συγκεκριμένα στο κείμενο της καταγγελίας τονίζονται τα εξης: « Η τάφρος ΚΩΤΣΕΛΑ είναι ανάμεσα από την αυλή του σπιτιού μου και το 13ο δημοτικό σχολείο.

Από την Παρασκευή το απόγευμα και μετά το τέλος της νεροποντής, ενώ σταμάτησε η ροή των υδάτων, στον πυθμένα της τάφρου αναβλύζει νερό με μεγάλη ορμή σαν μικρό ποτάμι, προφανώς από κάποιο αγωγό που έχει σπάσει. Αν πρόκειται για νερό πόσιμο ή σωλήνα αποχέτευσης δεν το γνωρίζω.

Κάλεσα το τηλέρωνο 2661039516 στην ΔΕΥΑΚ τρεις φορές από την Παρασκευή μέχρι σήμερα. Κάθε φορά σημειώνουν εκ νέου τη βλάβη και μου λένε ότι θα στείλουν κάποιον. Δεν έχει έρθει κανείς.

Αν αυτό το νερό που χάνεται είναι πόσιμο, του υδραγωγείου, μιλάμε γιαεκατοντάδες κυβικά που έχουν καταλήξει στα χωράφια!

Αν πρόκειται για βλάβη στο αποχετευτικό δίκτυο, μικρό το κακό! Κινδυνεύουν μόνο οι κάτοικοι της περιοχής, οι μαθητές του 13ου δημοτικού σχολείου και οι πελάτες της λαϊκής αγοράς μια που δίπλα στην τάφρο αυτή καλλιεργούνται λαχανικά που καθημερινά πωλούνται στους ανυποψίαστους πολίτες της Κέρκυρας.

Επι τη ευκαιρία, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι αυτή η τάφρος έχει να καθαριστεί τρία χρόνια και πλέον έχει μετατραπεί σε μικρή ζούγκλα. Η προηγούμενη δημοτική αρχή δήλωσε με περηφάνεια στην τοπική τηλεόραση ότι δεν υπήρχαν χρήματα στην στήλη «εργασίες» για να διατεθούν για το θέμα αυτό».


Πηγή