Καθάρισαν το σιντριβάνι της Ανδραβίδας – Σαν… ψέματα μετά από χρόνια

Λευκό έγινε μετά από χρόνια το μαρμαρένιο συντριβάνι της πλατείας Ανδραβίδας ύστερα από τον καθαρισμό του, που έχει αναλάβει οκταμηνίτης.

Η παρουσία του συντριβανιού στο κέντρο της πλατείας της Ανδραβίδας έχει απασχολήσει κατά καιρούς πολλούς αλλά περισσότερο σχολιάζεται η αδρανής κατάσταση στην οποία βρίσκεται τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της χαλασμένης αντλίας και άλλων ηλεκτρολογικών προβλημάτων που παρουσιάζει..

Το συντριβάνι βρίσκεται περίπου 20 χρόνια τώρα στο κέντρο της πλατείας της Ανδραβίδας, σε μια από τις ωραιότερες του Κάμπου. Κατασκευάστηκε επί δημαρχίας Δημήτρη Καγκελάρη, τότε με την ανάπλαση της πλατείς της Αγίας Σοφίας. Αρκετοί κάτοικοι υποστηρίζουν πως δεν συνάδει με την αισθητική της πλατείας και πρέπει να ξηλωθεί. «Δεν έχει καμία σχέση με την Αγία Σοφία» λένε. Κάποιοι άλλοι δεν έχουν πρόβλημα με την ύπαρξή του απλά αναρωτιούνται: «γιατί επιτέλους δεν το βάζουν σε λειτουργία;». Η απάντηση είναι ότι υπάρχουν προβλήματα ηλεκτρολογικά. Επιπλέον λένε ότι «όταν λειτουργούσε και φυσούσε αέρας πάνω από 3 μποφώρ στην πλατεία, το νερό έβγαινε έξω από το συντριβάνι αφού η λεκάνη του είναι μικρή».

Πάντως τα τελευταία χρόνια το συντριβάνι είχε γίνει δυστυχώς ένας τεράστιος χώρος εναπόθεσης σκουπιδιών, από παιδιά που παίζουν στην πλατεία και αυτό είναι θέμα αγωγής.

Το συντριβάνι λοιπόν έχει καθαρισθεί και δεν αποκλείεται η νέα δημοτική αρχή να αποφασίσει να το θέσει κάποια στιγμή σε λειτουργία. Διαφορετικά δεν έχει λόγο ύπαρξης.


Πηγή