Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας: «Δριμύ κατηγορώ» Λυμπέρη… νηφαλιότητα ζήτησε η αντιπολίτευση


ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΟΙ ΤΟΝΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟ, ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΗΛΙΔΑΣ

«Σε τέτοια μέτωπα που φτιάχνει ο δήμαρχος Πύργου, δεν συμμετέχω…», είπε ο δήμαρχος Ήλιδας

Ότι με τις καταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί από τις κινήσεις και τα λεγόμενα του δημάρχου Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλου, σχετικά με τον αυτοκινητόδρομο της Ολυμπίας Οδού, αλλά και το εργοστάσιο διαχείρισης απορριμμάτων, δεν μπορεί να μπει ο ίδιος σε πανηλειακό «μέτωπο» έτσι όπως ορίζεται σήμερα, διεμήνυσε κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης. Ο δήμαρχος Ήλιδας εξαπέλυσε «δριμύ κατηγορώ» κατά του κ. Αντωνακόπουλου κατά την ενημέρωση που έκανε αρχικά και στη συνέχεια κατά την διαδικασία των ερωτήσεων από τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, οι οποίοι τον κάλεσαν να πέσουν οι τόνοι και να υπάρξει μια σύμπνοια για τα θέματα της Ηλείας.

Ο κ. Λυμπέρης επεσήμανε ότι πρώτος ο κ. Αντωνακόπουλος δημιούργησε μια «πολεμική», θέλοντας να διαδραματίσει τον ρόλο του Ηλειάρχη, όπως χαρακτηριστικά είπε, όσον αφορά στον αυτοκινητόδρομο της Ολυμπίας Οδού, αλλά και με τις αξιώσεις που επέδειξε σχετικά με τα διοικητικά όρια του εργοστασίου στην Τριανταφυλλιά.

Τελειωμένο ζήτημα τα όρια Τριανταφυλλιάς…

«Από το δόγμα ένα νοσοκομείο στον νομό στον Πύργο και έναν σκουπιδότοπο στον νομό στην Αμαλιάδα, φτάνει ο δήμαρχος Πύργου να θέλει να ελέγξει το εργοστάσιο διαχείρισης που θα είναι στην Αμαλιάδα…», είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι το ζήτημα των διοικητικών ορίων είναι τελειωμένο και δεδικασμένο, θυμίζοντας παράλληλα, όπως τόνισε, ότι όταν γίνονταν αναζήτηση χώρου για την διαχείριση των απορριμμάτων κανείς δεν δέχονταν αυτό να γίνει εντός των ορίων του δήμου και δέχτηκε ο τότε δήμος Αμαλιάδας για να λυθεί το πρόβλημα.

«Έχετε προσωπικά με κ. Αντωνακόπουλο…»

Απαντώντας ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος είπε στον κ. Λυμπέρη ότι όλο αυτό που συμβαίνει αυτό το διάστημα είναι «προσωπικά μεταξύ του ιδίου και του κ. Αντωνακόπουλου», επισημαίνοντας ότι τα διοικητικά όρια δεν τα καθορίζουν οι αιρετοί, αλλά το υπουργείο Εσωτερικών.

Παράλληλα, τον κατηγόρησε για την διενέργεια των αρχαιρεσιών του ΦΟΔΣΑ, παρότι έλειπε ο εκπρόσωπος του δήμου Πύργου, εξηγώντας ότι και ο ίδιος δεν παρέστη γιατί γνώριζε για αυτή την απουσία και άρα θα δίνονταν αναβολή.
Επίσης, είπε ότι δεν θα έπρεπε να συμβαίνει αυτό που γίνεται σήμερα, δηλαδή οι 6 δήμαρχοι του νομού να είναι μαζί και ο δήμαρχος Πύργου μόνος του, γιατί πρόσφατα είχε αποφασιστεί η δημιουργία κοινού «μετώπου» στην Ηλεία.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Άγγελος Κολόσακας ανέφερε ότι η αντιπαράθεση Λυμπέρη – Αντωνακόπουλου είναι μακριά από την ουσία των προβλημάτων. Ο κ. Κολόσακας είπε ότι και το έργο του αυτοκινητόδρομου και το έργο του εργοστασίου, έτσι όπως προγραμματίζονται θα φέρουν κέρδη στις ιδιωτικές κοινοπραξίες και οικονομική επιβάρυνση στους πολίτες.

«Πολιτικός ελιγμός… αλλά και πανηλειακό μέτωπο»

Για ανάγκη νηφαλιότητας μίλησε στη συνέχεια ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Δημήτρης Κράλλης. Ο κ. Κράλλης χαρακτήρισε μεγάλο να ξαναμπεί η Αμαλιάδα σε αντιπαραθέσεις με τον δήμο Πύργου, χαρακτηρίζοντας πολιτικό ατόπημα την μη συμμετοχή του δήμου Πύργου στις εκλογές του ΦΟΔΣΑ.

Σχετικά με την Ολυμπία Οδό και με αφορμή την επίσκεψη του κ. Λυμπέρη με τους άλλους 5 δημάρχους στον υπουργό Υποδομών Κ. Καραμανλή, χωρίς τον κ. Αντωνακόπουλο, μίλησε για πολιτικό ελιγμό του δημάρχου Ήλιδας.

Τον κάλεσε δε, να μην μείνει έξω από το πανηλειακό μέτωπο ο δήμος Ήλιδας, με απαρχή την γενική απεργία τον Δεκέμβριο, με τον δήμαρχο Ήλιδας να απαντά ότι το Δημοτικό Συμβούλιο έχει αποφασίσει σχετικά με την Ολυμπία Οδό, να απαιτηθεί εντός της τετραετίας να δοθεί άρτια κατασκευασμένος ο αυτοκινητόδρομος, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σε τέτοια μέτωπα που φτιάχνει ο δήμαρχος Πύργου, δεν συμμετέχω. Ο Ηλειάρχης, ας παραστήσει τον αρχηγό…».

Κατά την συνεδρίαση τέθηκαν κι άλλα θέματα στην διαδικασία των ερωτήσεων, όπως για το νοσοκομείο, ενώ της τακτικής συνεδρίασης προηγήθηκε ειδική συνεδρίαση για την ψήφιση του ισολογισμού του 2016, παρουσία ορκωτού λογιστή, ο οποίος και ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, με «βολές» της σημερινής δημοτικής αρχής κατά της προηγούμενης για καθυστέρηση, για ελλείμματα και για υπεξαίρεση μεγάλου χρηματικού ποσού από υπάλληλο, με το σχετικό πόρισμα να βρίσκεται πλέον στις εισαγγελικές αρχές.

Για τα παραπάνω θέματα θα υπάρξει αναλυτικό ρεπορτάζ και με τις τοποθετήσεις των επικεφαλής στο αυριανό μας φύλλο.

Δείτε ακόμη:

«Ναι» Αντωνακόπουλου στην πρόσκληση Λυμπέρη για συζήτηση «Ενώπιος – Ενωπίω»


Πηγή