Οι καρναβαλιστές της Πάτρας αποχαιρετούν την Λουκία τους, τη “μάμα Λούσι” τους!

Το Πατρινό Καρναβάλι βγάζει τα χρώματα της χαράς και της αισιοδοξίας και ντύνεται για λίγο στα μαύρα προς τιμή της μνήμης μιας γυναίκας που αποτέλεσε για όσους την γνώριζαν το σύμβολο της χαρούμενης διάθεσης, της δοτικότητας και της προσφοράς.

Μόνο όμως για λίγο. Κι η ίδια η Λουκία Σιμονοβίκη, η… μάμα Λούσι για τους νεότερους καρναβαλιστές που είχαν την τύχη να την γνωρίσουν, δεν θα ήθελε τα μαύρα για τους φίλους της, για την δεύτερη οικογένεια της, όλους αυτούς τους Πατρινούς που είχε συνδεθεί για χρόνια μαζί τους, χορεύοντας στις παρελάσεις του Πατρινού Καρναβαλιού.

Κι όχι μόνο εκεί. Γιατί η εκλιπούσα που έκανε αυτή την Κυριακή συννεφιασμένη για τους φίλους της με την είδηση του χαμού της ήταν μια καρναβαλίστρια με όλη την έννοια αυτής της λέξης.

Μέλος του καρναβαλικού κομιτάτου στο οποίο είχε διατελέσει πρόεδρος, στέλεχος των πυρήνων των καρναβαλικών ομάδων ήταν η γυναίκα που σκέφτηκε και υλοποίησε τον χορό της μάσκας, έναν χορό που έμεινε θεσμός και αποτελεί τον πιο καλλιτεχνικό χορό του Πατρινού Καρναβαλιού.

Ήταν η γυναίκα που ήταν πάντα εκεί για όλους τους καρναβαλιστές, για ότι μπορεί να χρειάζονταν, πρόθυμη για να βοηθήσει, έχοντας πάντα μαζί της το χαμόγελο της. Πίσω από αυτό το χαμόγελο όμως κρυβόταν η μάχη που έδινε για χρόνια με τον καρκίνο. Η Λουκία Σιμονοβίκη έδωσε με γενναιότητα και χαμόγελο τη μάχη αυτή, μένοντας πάντα ενεργό μέλος του Πατρινού Καρναβαλιού.

Επαγγελματικά ήταν υπάλληλος στο Πανεπιστήμιο Πατρών και στη συνέχεια ανέπτυξε επιτυχημένη πολύχρονη δραστηριότητα στον τομέα της οργάνωσης συνεδρίων. Είχε αποκτήσει δύο παιδιά, τη Μαριάννα και τον Αντώνη από τον γάμο της με τον αείμνηστο καθηγητή Παύλο Κορδοπάτη.

Έφυγε από την ζωή στα 72 της, αφήνοντας πίσω της μια παρακαταθήκη για τους νεότερους Πατρινούς Καρναβαλιστές. Το κενό της δυσαναπλήρωτο, όμως με βάση την παρακαταθήκη της το έργο που άφησε πρέπει να συνεχιστεί από όλους όσους ασχολούνται με το Πατρινό Καρναβάλι.

Οι καρναβαλιστές της Πάτρας, παλιοί και σύγχρονοι της, αλλά και νεότεροι που είχαν την ευκαιρία να την γνωρίσουν και να την νιώσουν ως έναν δικό τους άνθρωπο την αποχαιρετούν με σωρεία μηνυμάτων στο facebook και στα social media.

Μια γυναίκα που θα μείνει αλησμόνητη σε όλους, για τον δυναμισμό της, για την χαρισματική της προσωπικότητα, αλλά κυρίως για το γέλιο της και την μεγάλη της καρδιά.

(Οι φωτογραφίες είναι από το facebook).

Οι καρναβαλιστές της Πάτρας αποχαιρετούν την Λουκία τους, τη "μάμα Λούσι" τους! Οι καρναβαλιστές της Πάτρας αποχαιρετούν την Λουκία τους, τη "μάμα Λούσι" τους! Οι καρναβαλιστές της Πάτρας αποχαιρετούν την Λουκία τους, τη "μάμα Λούσι" τους!


Πηγή