Προχωρά προς ένταξη και χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ το έργο αποκατάστασης της Αγίας Αικατερίνης των Κήπων Ζακύν […]

Σύμφωνα με δελτίο τύπου που απέστειλε στα ΜΜΕ , η περιφέρεια ιονίων νήσων ενημερώνει ότι προχωρούν οι διαδικασίες αποκατάστασης του Ιερού Ναού της Αγίας Αικατερίνης των Κήπων Ζακύνθου.
Όπως μάλιστα σημειώνουν με την ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών , μέχρι το τέλος του 2019, θα υποβληθεί προς ένταξη και χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της ΠΙΝ.
Η υπουργός πολιτισμού και αθλητισμού κ.Λίνα Μενδώνη, ενέκρινε την οικονομοτεχνική μελέτη του έργου, προϋπολογισμού 362.177,39 € χωρίς το ΦΠΑ και συνολικής δαπάνης 449.099,97 € και με ΦΠΑ 24%.
Ακολουθεί το σχετικό δελτίο τύπου όπως αυτό δόθηκε στα ΜΜΕ από το γραφείο τύπου της ΠΙΝ:

"Την επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος, αυτού της αποκατάσταση του Ιερού Ναού της Αγίας Αικατερίνης των Κήπων Ζακύνθου, έρχεται να δρομολογήσει η Περιφερειακή Αρχή Ιονίων Νήσων όπου με την ολοκλήρωση των απαιτουμενων διαδικασιών μεχρι το τέλος του 2019 θα υποβληθεί προς ένταξη και χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
Πρόκειται για ένα από τα πρώτα και κύρια ζητήματα που έθεσε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου στη συνάντηση εργασίας που είχε με την Υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη κατα την πρόσφατη επίσκεψή της στην Κέρκυρα.
Η συνεχής παρακολούθηση και οι επίμονες προσπάθειες της Εντεταλμένης Συμβουλου Πολιτισμού & Οικονομικών Κατερινας Μοθωναίου οδήγησε στην έγκριση από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη της οικονομοτεχνικής μελέτης του έργου “Αποκατάσταση Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης των Κήπων Ζακύνθου”, Π.Ε. Ζακύνθου, Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Η Οικονομοτεχνική Μελέτη του έργου συντάχθηκε από τους Δημητρη Βαρδακαστανη Αρχιτεκτονα Μηχανικό, Δημήτριο Γιαννούλη Μηχ. Μηχανικό και Αγγελική Κακολύρη Πολ. Μηχανικό της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Ζακύνθου.
Έργο προϋπολογισμού μελέτης τριακοσίων εξήντα δύο χιλιάδων εκατόν εβδομήντα επτά ευρώ και τριάντα εννέα λεπτών (362.177,39€) χωρίς Φ.Π.Α. και συνολικής δαπάνης τετρακοσίων σαράντα εννέα χιλιάδων ενενήντα εννέα ευρώ και ενενήντα επτά λεπτών (449.099,97 €) με Φ.Π.Α (24%). Παράλληλα, ενέκρινε το Σχέδιο Ασφαλείας και Υγείας (Σ.Α.Υ.) και το Φάκελο Ασφαλείας και Υγείας (Φ.Α.Υ.) του έργου."


Πηγή