Συνάντηση του Βουλευτή Διονύση Ακτύπη , με τους φορείς της Τοπικής Κοινότητας Καλαμακίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνάντηση με τους φορείς της Τοπικής Κοινότητας Καλαμακίου πραγματοποίησε την Πέμπτη 9 Ιαν. ο βουλευτής Ζακύνθου Διονύσης Ακτύπης.
Κατά τη συζήτηση, η οποία διεξήχθη σε άριστο κλίμα, έγινε λόγος για μια σειρά από προβλήματα, που τα τελευταία χρόνια απασχολούν έντονα τους κατοίκους της περιοχής.

Επίκεντρο, όμως, της συζήτησης δεν ήταν άλλο από το πάγιο αίτημα των κατοίκων για άμεση αποκατάσταση και εξυγίανση του χώρου του ΧΥΤΑ στο Σκοπό. Ο βουλευτής ενημερώθηκε για την επιτακτική ανάγκη απομάκρυνσης των απορριμμάτων, που έχουν εναποτεθεί στο έδαφος εκτός προστατευτικής μεμβράνης και εκτός κυττάρου ταφής, αλλά και για την εξίσου αδήριτη ανάγκη άντλησης των στραγγιδίων από τις δεξαμενές και από τα σημεία εναπόθεσης των απορριμμάτων, έτσι ώστε να σταματήσει η ροή στραγγιδίων προς το ρέμα, που οδηγεί στην παραλία Βροντόνερου. Ο βουλευτής διατύπωσε την εκτίμηση, ότι η κατάληξη των σταγγιδίων στην ακτή του Βροντόνερου είναι επιζήμια για ολόκληρο το νησί και όχι μόνο για το Καλαμάκι, αφού το φαινόμενο αυτό έχει τρομακτικές επιπτώσεις στην υγεία των περιοίκων, στον υδροφόρο ορίζοντα του νησιού, αλλά και στην τουριστική δραστηριότητα της περιοχής.

Ως εκ τούτου, ο κύριος Ακτύπης θα συναντηθεί εντός της τρέχουσας εβδομάδος με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος κύριο Μ. Γραφάκο, προκειμένου να επισπεύσει τις διαδικασίες αποκατάστασης του ΧΥΤΑ στο Σκοπό, με την ελπίδα να αποφευχθεί το ενδεχόμενο περαιτέρω μόλυνσης της περιοχής. Ακόμα, αναφορικά με το θέμα αυτό ο βουλευτής τόνισε τη σημασία της συμπλήρωσης ή επέκτασης της σχετικής μελέτης για τον ΧΥΤΑ του Σκοπού, ενώ δεσμεύτηκε να θέσει το θέμα στη συνάντησή του με τον κύριο Γραφάκο.

Επιπλέον, ο βουλευτής δέχθηκε ερωτήσεις σχετικά με την επικείμενη νομοθεσία, που θα αφορά στη διοίκηση και τη λειτουργεία των θαλασσίων πάρκων. Ο κύριος Ακτύπης διαβεβαίωσε τους κατοίκους, ότι οποιαδήποτε νέα ρύθμιση θα είναι μόνο προς όφελος της καλύτερης και αποτελεσματικότερης λειτουργίας των θαλασσίων πάρκων, ενώ δεν θα αλλάξει τίποτα ως προς τα δικαιώματα των εργαζομένων σε αυτά.


Πηγή