Το ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης, που υπερψηφίστηκε στο δημοτικό συμβούλιο για το θέμα της ΔΕΥΑΖ

ΨΗΦΙΣΜΑ
Θεωρούμε απαράδεκτη αυτή την απόφαση της Δημοτικής Αρχής , να κόβεται δηλαδή το νερό σε λαϊκά νοικοκυριά του νησιού μας για χρέη πάνω από 300 ευρώ , χωρίς μάλιστα κανένα άλλο κριτήριο εισοδηματικό κ.α. και η επανασύνδεση μάλιστα να γίνεται μόνο με την ολική εξόφληση του χρέους, χωρίς καμία δυνατότητα διευκόλυνσης ή διακανονισμού του χρέους, αφήνοντας συνανθρώπους μας χωρίς νερό.
Για την οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η ΔΕΥΑΖ δεν ευθύνονται τα λαϊκά νοικοκυριά της Ζακύνθου που δεν αντέχουν άλλο να πληρώνουν . Το νερό που είναι αγαθό απαραίτητο και όχι εμπόρευμα, σήμερα το 2020 έπρεπε να δίνεται δωρεάν και όχι να είναι εμπόρευμα.
Να πάει η Δημοτική να εισπράξει από τις μεγάλες επιχειρήσεις του νησιού, που θησαυρίζουν.
Στη συζήτηση του θέματος υπερψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο , η παρακάτω πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης
«Το Δημοτικό Συμβούλιο καταδικάζει την απόφαση του Δημοτικής Αρχής να κόψει τις παροχές νερού σε λαϊκά νοικοκυριά της Ζακύνθου που είχαν οφειλές πάνω από 300 ευρώ. Να επανασυνδεθεί εδώ και τώρα το νερό σε όλα τα σπίτια που κόπηκε και να συνεδριάσει άμεσα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΖ».
Την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης υπερψήφισαν όλοι οι συνδυασμοί εκτός από τους Δημοτικούς Συμβούλους της Δημοτικής Αρχής που ψήφισαν παρών και τον Δημοτικό Σύμβουλο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κασσιμάτη που δήλωσε επιδεικτικά ΑΠΟΧΗ.


Πηγή