Νέος Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας, ο Ηλείος, Γιάννης Κυριακόπουλος

Σημαντικές αλλαγές προκάλεσαν σε Ηλεία και Δυτική Ελλάδα οι κρίσεις των αξιωματικών στην Ελληνική Αστυνομία, καθώς νέος Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας ορίστηκε ο Ηλείος Γιάννης Κυριακόπουλος που μέχρι πρότινος υπηρετούσε στην Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας.

Ωστόσο, σημαντικές αλλαγές δεν σημειώθηκαν μόνο στην Ηλεία αλλά και στην Περιφέρεια. Τη θέση του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας που έμεινε “ορφανή” ύστερα από την προαγωγή του υποστράτηγου Νικόλαου Σπανουδάκη ως βοηθού στη ΓΑΔΑ, γεγονός αξιοσημείωτο μιας και πρόκειται για πρώτη φορά στα αστυνομικά χρονικά που στελεχώνεται με τέσσερις συνολικά υποστράτηγους η ΓΑΔΑ, ανέλαβε ο μέχρι πρότινος Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας, ταξίαρχος Απόστολος Μαρτζάκλης.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα “ντόμινο”, καθώς μετά την κάλυψη της θέσης του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας από τον κ. Μαρτζάκλη, έμεινε κενή η θέση στην Ηλεία. Οι κρίσεις που ολοκληρώθηκαν αργά το βράδυ της Πέμπτης έκαναν γνωστό το νέο Αστυνομικό Διευθυντή της Ηλείας, που είναι ο Ηλείος Γιάννης Κυριακόπουλος.

Διευθυντής Ασφαλείας Πατρών τοποθετείται ο Αστυνομικός Διευθυντής Μιχάλης Οικονομόπουλος, στην θέση του Ανδρέα Τσαπικούνη που τοποθετήθηκε Αστυνομικός Διευθυντής Σάμου.

Από Κακοτάρι

Ο κ. Κυριακόπουλος κατάγεται σύμφωνα με πληροφορίες από την ορεινή Ηλεία και συγκεκριμένα από τοπική κοινότητα Κακοταρίου του δήμου Λασιώνος, που ανήκει στο διευρυμένο δήμο της Αρχαίας Ολυμπίας. Η ορεινή περιοχή της Ηλείας έχει καταφέρει κάτι πραγματικά αξιοσημείωτο. Γεννά αρκετούς ανώτερους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., με τους προκατόχους του τον Αριστείδη Μαρτζάκλη, τον Σπύρο Σπυρόπουλο και τον Απόστολο Μαρτζάκλη να είναι μερικά μόνο από τα τρανταχτά παραδείγματα.

Ο κ. Κυριακόπουλος πριν αναλάβει καθήκοντα Αστυνομικού Διευθυντή Ηλείας, υπηρετούσε ως Α’ βοηθός του Αστυνομικού Διευθυντή Αχαΐας. Επιπλέον, παραμένει στο Επιτελείο ως Α’ βοηθός ο Αστυνομικός Διευθυντής Γιάννης Φράγκος, που κατά τη διάρκεια των κρίσεων όπου η Διεύθυνση έμεινε ακέφαλη, εκτελούσε χρέη αναπληρωτή Διευθυντή.


Πηγή