Πάτρα: Στοπ στο ξεκίνημα των εργασιών στο Έλος της Αγυιάς βάζει ένσταση εταιρείας

Μπλοκάρει προσωρινά η έναρξη των εργασιών για την αξιοποίηση του Έλους της Αγυιάς, στην Πάτρα;

Το έργο έχει ήδη δημοπρατηθεί και από τον διαγωνισμό που έγινε είχε προκύψει πριν από ένα μήνα περίπου ανάδοχος που θα ξεκινούσε άμεσα τις εργασίες, πάνω στην μελέτη που έχει γίνει για την αξιοποίηση ενός χώρου σπάνιας φυσικής ομορφιάς που βρίσκεται κοντά στον αστικό ιστό της Πάτρας και που πρόκειται να γίνει προσβάσιμος και επισκέψιμος.

Όμως η αισιοδοξία της δημοτικής αρχής για την αναβάθμιση του χώρου, σκοντάφτει, σύμφωνα με πληροφορίες, σε γραφειοκρατικά θέματα που ενδέχεται να κρατήσουν ορισμένους μήνες μέχρι να επιλυθούν. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά εταιρεία που διεκδικούσε το έργο, λαμβάνοντας μέρος στον σχετικό διαγωνισμό, έχει προχωρήσει σε ένσταση.

Η πρόταση της εταιρείας είχε απορριφθεί εξαιτίας του γεγονότος ότι είχε καταθέσει στον φάκελο τα πρωτότυπα δικαιολογητικά, αντί για τα επικυρωμένα, ενώ ταυτόχρονα δεν είχε καταθέσει και υπεύθυνη δήλωση ότι είναι έγκυρα όπως οριζόταν στον διαγωνισμό. Η πρόταση λοιπόν της συγκεκριμένης εταιρείας είχε απορριφθεί για τυπικούς και γραφειοκρατικούς λόγους που όμως θα έπρεπε να ληφθούν υπόψη από τους αρμοδίους, διαφορετικά θα δινόταν η δυνατότητα στους υπόλοιπους συμμετέχοντες να ακυρώσουν τον διαγωνισμό.

Η εταιρεία όμως από την δική της πλευρά θεώρησε την απόρριψη ότι πρόκειται για προσκόλληση των αρμοδίων στους τύπους που δεν έχουν καμία σχέση με την ουσία του έργου και έτσι αποφάσισε να καταθέσει ένσταση, καταφεύγοντας στα δικαστήρια για να βρει το δίκιο που θεωρεί ότι έχει. Το όλο θέμα συζητήθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, όπου έγιναν προτάσεις από την αντιπολίτευση για να αποφευχθεί η νομική οδός και το μπλοκάρισμα του έργου.

Ωστόσο, οι προτάσεις της αντιπολίτευσης δεν έγιναν δεκτές και έτσι το όλο θέμα αναμένεται να πάρει τη νομική οδό κάτι που σημαίνει την καθυστέρηση του έργου, καθώς όσο διάστημα εκκρεμεί η απόφαση της δικαιοσύνης δεν μπορούν να ξεκινήσουν οι εργασίες. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο που εντάσσεται στο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, με προϋπολογισμό που φτάνει τα 3.000.000 ευρώ, με την χρηματοδότηση του να έχει εξασφαλιστεί.


Πηγή