Φονικό στα Άσπρα Σπίτια: Προφυλακιστέος ο 68χρονος

Την πόρτα του Δικαστικού Μεγάρου Πύργου πέρασε χθες το πρωί ο 68χρονος δράστης του φονικού στα Άσπρα Σπίτια Αρχαίας Ολυμπίας, όπου μετά την απολογία του στον Ανακριτή Ηλείας κρίθηκε προφυλακιστέος για τη δολοφονία του 77χρονου Αναστάσιου Βέργου και το σοβαρό τραυματισμό της συζύγου του.

Ειδικότερα, ο 68χρονος δράστης των Άσπρων Σπιτιών πέρασε τις πόρτες του δικαστηρίου ύστερα από την τριήμερη προθεσμία που είχε λάβει την Τρίτη και για πάνω από μια ώρα απολογήθηκε στον Ανακριτή Ηλείας για το απεχθές έγκλημα του. Μετά την απολογία του, ο Ανακριτής Ηλείας με τη σύμφωνη γνώμη της Εισαγγελέως Ηλείας έκρινε πως ο δράστης πρέπει να προφυλακιστεί.

Για τη διαδικασία της απολογίας και για τη συναισθηματική κατάσταση του εντολέα του μίλησε ο δικηγόρος Πρωτοδικείου Ηλείας Αριστείδης Παναγιωτόπουλος, που ορίστηκε για να υπερασπιστεί τον 68χρονο. Όπως τόνισε μετά την κοινή έξοδό τους από το δικαστήριο, ο δράστης παραμένει συγκλονισμένος και μέχρι σήμερα εκτιμά πως δεν έχει διαπιστώσει όσα έχουν γίνει. Υποστήριξε πως η συγγνώμη του είναι δεδομένη όσο και αν αυτό ακούγεται δυστοπικό, ενώ ανέφερε πως προέχει η βελτίωση της υγείας της συζύγου του θύματος Αναστάσιου Βέργου.

Όσον αφορά την ουσία της υπόθεσης, υπογράμμισε πως τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά σε σχέση με όσα σκεφτόταν ο εντολέας, αφού όπως ειπώθηκε πρόθεση του ήταν μόνο να εκφοβίσει το ζευγάρι αλλά η ψυχολογική έκρηξη που όπλισε το χέρι του ήταν απόρροια της διαταραγμένης ψυχικής του υγείας, μιας και έχει χάσει και ένα παιδί εδώ και πολλά χρόνια. Όπως είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος, η στιγμή που οπλίστηκε το χέρι του ήταν η στιγμή που ξεπέρασε τη νοητή γραμμή της λογικής με την παράνοια. Τέλος, σημείωσε πως υπήρχε μια «αρρωστημένη κατάσταση» αντεγκλήσεων και ύβρεων μεταξύ των οικογενειών, ενώ επιβεβαίωσε πως οι κτηματικές διαφορές ήταν αυτές που οδήγησαν στο έγκλημα τον 68χρονο.

Βελτίωση της συζύγου

Όσον αφορά την πορεία της υγείας της συζύγου του άτυχου Αναστάσιου Βέργου, φαίνεται πως έχει βελτιωθεί σε σημαντικό βαθμό. Η έξοδός της από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας δείχνει πως έχει ξεπεράσει εντελώς τον κίνδυνο, ωστόσο μεταφέρθηκε σε μονόκλινο της παθολογικής μέχρι να αναρρώσει πλήρως και να της δοθεί εξιτήριο.


Πηγή