Γώγος: «Βγαίνοντας από την καραντίνα ξεκινάμε πλέον από σχεδόν μηδενική βάση»

Μόνο ενθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα των τεστ που γίνονται για τον κορωνοϊό μετά την άρση της καραντίνας καθώς η διασπορά του ιού παρά την επιστροφή στην κανονικότητα είναι ελάχιστη, κάτι που φαίνεται και μέσα από τον αριθμό των νέων κρουσμάτων που ανακοινώνονται καθημερινά από το υπουργείο Υγείας.

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του Γιώργου Παπαδάκη στον ANT1.

«Βρισκόμαστε σε μία αρκετά καλή κατάσταση και ξεκινάμε από σχεδόν μηδενική βάση, αφού ο αριθμός των κρουσμάτων είναι ελάχιστος ακόμα και μετά την άρση της καραντίνας, δείχνοντας ότι ο ιός παραμένει σε μια φθίνουσα πορεία» τόνισε ο καθηγητής.

Στην Πάτρα τα τελευταία 2.000 με 3.000 δείγματα που έχουν ληφθεί από το εργαστήριο αναφοράς του Πανεπιστημίου Πατρών είναι αρνητικά. «Το ακόμα πιο θετικό είναι ότι πλέον τα τεστ αυτά αναφέρονται στις ανοικτές κοινότητες και όχι σε δομές, κάτι που επιβεβαιώνει ότι η πορεία του ιού είναι μικρή».

Επισήμανε όμως: «Χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη προσοχή. Πλέον μετά και το άνοιγμα των σχολείων, των καταστημάτων, αλλά και της εστίασης, δεν είναι ότι βγαίνουμε από την καραντίνα, κάνουμε άλματα και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, δείχνοντας όλοι μας την αντίστοιχη ατομική ευθύνη».


Πηγή