Ηλεία: Ανοίγουν τα καταστήματα εστίασης

Ξεκινάει αύριο Δευτέρα η επαναλειτουργία των καταστημάτων εστίασης και καφέ, με τους ιδιοκτήτες αυτών να τρέχουν ολημερίς για να ολοκληρώσουν τις εργασίες που γίνονται στους χώρους των μαγαζιών, έτσι ώστε να να μπορούν να λειτουργήσουν όλα νόμιμα και σύμφωνα με τις συστάσεις του ΕΟΔΥ.

Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα εστίασης και ποτών

Όπως ορίζουν οι νέοι κανόνες που τίθενται σε εφαρμογή, το προσωπικό θα φοράει μάσκα, ενώ απαραίτητη θεωρείται η απολύμανση και η καθαριότητα σε όλους τους χώρους των καταστημάτων. Οι εργαζόμενοι, έχουν ήδη τοποθετήσει τα τραπεζοκαθίσματα σε θέσεις που να τηρούνται οι αποστάσεις, όπως και τα αντισηπτικά στους εσωτερικούς χώρους.

Υπενθυμίζεται ότι τα καταστήματα αυτά έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν, υπό προϋποθέσεις, ένα μέρος από το πεζοδρόμιο προκειμένου να τοποθετήσουν τραπεζοκαθίσματα, μιας και ο αριθμός αυτών είναι πλέον μικρότερος.

Συγκεκριμένα, η αναλογία που ισχύει είναι ένας πελάτης ανά δύο τ.μ.

  • Η συνολική ωφέλιμη επιτρεπόμενη επιφάνεια λειτουργίας προκύπτει από το άθροισμα του εμβαδού της υπαίθριας επιφάνειας και της εσωτερικής ημιυπαίθριας επιφάνειας του κυρίως χώρου.
  • Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός καθήμενων σε τραπέζι είναι τα έξι άτομα. Δεν υφίσταται όριο σε περίπτωση οικογένειας με ανήλικα τέκνα.
  • Καθορίζεται ως ελάχιστη απόσταση μεταξύ των τραπεζιών, σύμφωνα με την διάταξη των καθισμάτων, από 70 εκατοστά έως 1.70 μέτρα.

Σε πυρετώδεις ρυθμούς οι ετοιμασίες στον Πύργο

Σε πυρετώδεις ρυθμούς ήταν μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής η προετοιμασία για το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης και καφέ στον Πύργο.

Κοσμοσυρροή και… ετοιμασίες στην Κουρούτα!

Κοσμοσυρροή το απόγευμα της Κυριακής στην Κουρούτα, με δεκάδες κόσμου να επιλέγει την περιοχή κυρίως για βόλτα! Παράλληλα, γίνονταν και οι απαραίτητες ετοιμασίες και …διαρρυθμίσεις στα καταστήματα.


Πηγή