Πάτρα: Από το κακό στο χειρότερο το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων (φωτό)

Από το κακό στο χειρότερο πάει η κατάσταση στον Δημοτικό Θέατρο Απόλλων.

Το πιο σημαντικό πολιτιστικό μνημείο της Πάτρας μοιάζει λεηλατημένο στην εξωτερική του όψη, με τις ξύλινες πόρτες του να έχουν σαπίσει σχεδόν από τις τρύπες που τις έχουν κάνει διάφοροι επιτήδειοι, ενώ ο εξωτερικός του χώρος κάθε άλλο παρά προαύλιο θεάτρου θυμίζει.

Σε γενικές γραμμές η αισθητική του εικόνα είναι άθλια πλέον και κάτι πρέπει να γίνει από τους αρμοδίους για την φύλαξη του. Ο δήμος όσες φορές και αν έχει βάψει τα συνθήματα και τις μπογιές που εμφανίζονται κάθε φορά, δεν γίνεται κάτι γιατί οι γνωστοί άγνωστοι επανέρχονται.

Το κερασάκι στην τούρτα το έβαλαν τις προάλλες μία μέρα νωρίτερα πριν από την εκδήλωση διαμαρτυρίας που έκαναν οι καλλιτέχνες της Πάτρας. Οι καλλιτέχνες διάλεξαν σωστά να διαμαρτυρηθούν με έναν συμβολικό τρόπο μπροστά από το πολιτιστικό αυτό μνημείο της Πάτρας και οι εικόνες της παρακμής του νεοκλασικού αυτού στολιδιού ταξίδεψαν σε όλη την Ελλάδα.

Ερώτημα: Ας πούμε ότι το έργο για την αναστήλωση και αναδιαμόρφωση του θεάτρου προχωρά, με το υπουργείο να τρέχει επιτέλους της διαδικασίες. Όταν το έργο ολοκληρωθεί έτσι θα το αφήσουν οι αρμόδιοι το θέατρο. Έρμαιο στην τύχη του;

Τότε το αποτέλεσμα το γνωρίζουμε από τώρα. Μόνο τις φωτογραφίες του Τάσου Γιαννούτσου να κοιτάξουμε και καταλαβαίνουμε τι θα γίνει…

 Πάτρα: Από το κακό στο χειρότερο το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων (φωτό)  Πάτρα: Από το κακό στο χειρότερο το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων (φωτό)  Πάτρα: Από το κακό στο χειρότερο το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων (φωτό)  Πάτρα: Από το κακό στο χειρότερο το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων (φωτό)


Πηγή