Παίρνει ζωή η γραμμή Αίγιο – Άγιος Νικόλαος μέσα στο καλοκαίρι;

Δεν έχει εγκαταλειφθεί από το δήμο το ζήτημα της πορθμειακής γραμμής Αίγιο – Άγιος Νικόλαος Φωκίδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλοίο "Παναγία Τρυπητή" που θα ενσωματωθεί στις ανάγκες της γραμμής βρίσκεται στα ναυπηγεία «Καπογιαννάτου», στο Πέραμα της Αττικής για τις απαραίτητες επιδιορθώσεις.

Στόχος του σχεδίου είναι το πλοίο να εκτελέσει τα πρώτα δρομολόγιά του μέσα στο καλοκαίρι, κάτι που θα δώσει ζωή και στο λιμάνι του Αιγίου, όσο και στο όμορφο γραφικό χωριό της Φωκίδας, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, ενισχύοντας την τουριστική σεζόν.

Το ζήτημα βέβαια για το εγχείρημα είναι κατά πόσο η γραμμή θα μπορέσει να είναι βιώσιμη σε όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Ο δήμος πιέζει το υπουργείο Ναυτιλίας για να επιδοτηθεί αυτή η γραμμή ως "άγονη", με το ζήτημα αυτό να είναι εξ αρχής δύσκολο, όμως να κινείται σε μία καλή κατεύθυνση.

Αν η γραμμή αυτή χαρακτηριστεί άγονη για να πάρει την επιδότηση, θα πρέπει υποχρεωτικά στους σταθμούς της να μπει ενδιάμεσα το νησάκι Τριζόνια κι έτσι θα δικαιολογηθεί η χρηματοδότηση.

Από την πλευρά του ο δήμος λέγεται ότι έχει ετοιμάσει σχέδιο που θα τον καθιστά «πελάτη και υποστηρικτή», άρα θα υπάρχει οικονομική ενίσχυση. Έτσι, το θέμα δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα, όμως, όλες οι πηγές αναφέρουν ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Εφόσον όλα πάνε καλά και ξεκινήσουν τα δρομολόγια μέσα στο καλοκαίρι, η γραμμή θα πάρει ζωή μετά από αρκετά χρόνια.


Πηγή