Αμιαντοσωλήνες τέλος! Πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο η αντικατάσταση 57 χιλιομέτρων δικτύου ύδρευσης στον Δή […]

Αμιαντοσωλήνες τέλος! Πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο η αντικατάσταση 57 χιλιομέτρων δικτύου ύδρευσης στον Δήμο Αργοστολίου 

Συνολικό Μήκος Αγωγών 57.000 μέτρα – Σε 11 περιοχές του Δήμου Αργοστολίου – Συνολικού προϋπολογισμού 6 εκατομμυρίων ευρώ

Ενα σημαντικό, σημαντικότατο έργο για τον Δήμο Αργοστολίου φαίνεται να προχωράει και σύντομα να υλοποιείται!

Το θέμα ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου ως: Αποδοχή και έγκριση Μελέτης «Αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων Δημοτικών Ενοτήτων Δήμου Αργοστολίου» και Εισηγητής ήταν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων κ. Διονύσης Μινέτος

Όπως τόνισε ο κ. Μινέτος, ο οποίος ανέφερε αναλυτικά τις περιοχές και τα χιλιόμετρα του δικτύου που θα αλλαχθούν :”Αλλάζοντας αυτά τα κομμάτια στον δήμο Αργοστολίου, σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό απαλλάσσεται το δίκτυο απο την παρουσία αμιάντου. Το συγκεκριμένο έργο είναι πλήρως αδειοδοτημένο και απο την Αρχαιολογία, το Δασαρχείο, απο την ειδική επιτροπή της Αποκεντρωμένης και απο το τμήμα του Περιβάλλοντος και είναι έτοιμο προς ένταξη σε οποιοδήποτε χρηματοδοτικό πρόγραμμα βρεθεί ευκαιρία, αλλά και για ένταξη στο ΕΣΠΑ, καθώς έχει και τεύχη δημοπράτησης.

Τα υφιστάμενα δίκτυα που πρόκειται να αντικατασταθούν ανήκουν στις Δημοτικές Ενότητες Αργοστολίου και Λειβαθούς.

Στην Δημοτική Ενότητα Αργοστολίου θα αντικατασταθούν τμήματα των δικτύων:

Αγκώνα – Νύφι – Πετρικάτων – Κουρουκλάτων και Καρδακάτων (Μήκος Αγωγών: 5.000 μ.).που αποτελούν τμήματα του συστήματος υδροδότησης της Θηνιάς, Μηνιών (Μήκος Αγωγών: 3.200 μ.). Διλινάτων(Μήκος Αγωγών: 1.200 μ.).. Τρωϊαννάτων – Δεμουτσαντάτων – Μιτακάτων (Μήκος Αγωγών: 6.300 μ.) και της πόλης του Αργοστολίου Λαϊκές Κατοικίες, Εργατικές Κατοικίες, η περιοχή πέριξ της οδού Πιτσαμάνου και ο οικισμός των Σπήλιων (Μήκος Αγωγών 7.700μ.).

Τα δίκτυα προς αντικατάσταση της Δημοτικής Ενότητας Λειβαθούς περιλαμβάνουν τις περιοχές:

Λακήθρας (Μήκος Αγωγών: 5.500 μ.). Κεραμειών (Μήκος Αγωγών: 4.100 μ.).Σπαρτιών – Κοριάννων και Κλεισμάτων (Μήκος Αγωγών: 7.650 μ.). Πεσσάδας – Δοριζάτων – Κουντουράτων (Μήκος Αγωγών: 7.300 μ.).Κουρκουμελάτων – Καλιγάτων (Μήκος Αγωγών: 600 μ.).Σβορωνάτων – Σαρλάτων –Ντομάτων (Μήκος Αγωγών: 5.550 μ.)..

Όπως τονίστηκε από τους δημοτικούς συμβούλους, είναι ένα σημαντικό έργο που βελτιώνει την ποιότητα του νερού και τις διαρροές του δικτύου, μειώνει τα λειτουργικά έξοδα της ΔΕΥΑΚ και συνυφαίνει μείωση των βλαβών και στην περιβαλλοντική προστασία.

Η πρόταση έτσι όπως κατατέθηκε από τον αντιδήμαρχο τεχνικών εργων κ. Διονύση Μινέτο, απέσπασε τα κολακευτικά σχόλια και της αντιπολίτευσης.

Πρόκειται για ένα έργο που θα αλλάξει πολλά χιλιόμετρα Αμιαντοσωλήνες στο δίκτυο ύδρευσης του Δήμου Αργοστολίου στις περιοχές της Λειβαθούς, του Ελειού και των Διλινάτων.

Συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι τα 6 εκατομμύρια ευρώ.

Το θέμα πέρασε ομόφωνα

Γιώργος Χαλαβαζής

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την άδεια του Inkefalonia.gr


Πηγή