Πρόσκληση συμμετοχής στη δράση «Οι εξερευνητές του Νου» για παιδιά και εφήβους 10-14 ετών δικαιούχους του ΤΕΒΑ […]

Μια καινοτόμος κοινωνική δράση με δωρεάν τεστ ευφυΐας και εκπαιδευτικά εργαστήρια ανάπτυξης δεξιοτήτων από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Η Κοινωνική Σύμπραξη της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο υλοποίησης των Συνοδευτικών Μέτρων που στοχεύουν στην ενδυνάμωση και κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελούμενων ΤΕΒΑ/FEAD (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους), συνεργάζεται με την ελληνική ΜENSA και διοργανώνει ολοκληρωμένες δράσεις για 60 παιδιά ηλικίας 10 έως 14 ετών.

Κεντρικοί στόχοι της δράσης αποτελούν η βελτίωση της αυτοεκτίμησης, η ενίσχυση της ανθεκτικότητας και των σχολικών επιδόσεων, η ανάπτυξη πολυδιάστατων ικανοτήτων μάθησης, όπως επίσης και η κοινωνική δέσμευση και αλληλεπίδραση με άλλα παιδιά και εφήβους.

Επειδή η ανθρώπινη ευφυΐα δεν συνδέεται με την κοινωνική και οικονομική κατάσταση και η έγκαιρη αναγνώριση χαρισματικών και ταλαντούχων γνωρισμάτων οδηγεί στην καλύτερη και πληρέστερη ανάδειξη και αξιοποίηση των ιδιαίτερων ικανοτήτων των παιδιών και των εφήβων, θεωρούμε αναγκαίο να απευθυνθούμε στους οικονομικά ασθενέστερους γονείς συμπολίτες μας με στόχο να διευρύνουμε το πλαίσιο των δυνατοτήτων τους για την αναγνώριση, την ανάδειξη και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των παιδιών ηλικίας 10 έως 17 ετών.

Η δράση περιλαμβάνει αξιολόγηση των παιδιών και εφήβων με τεστ ευφυΐας για την εύρεση του Δείκτη Νοημοσύνης (I.Q.). Η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Ιουνίου 2020 και ώρα 10.00-14.00, Ερμού 15 1ος Όροφος στον Πύργο. Μετά την ολοκλήρωση του κύκλου μαθημάτων οι γονείς θα λάβουν την αξιολόγηση και επιστημονικές συμβουλές για το σύνολο των δεξιοτήτων των παιδιών.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι γονείς και κηδεμόνες, ωφελούμενοι ΤΕΒΑ, μπορούν να επικοινωνούν στο τηλ. 26210-30087 -6985893923 και στο email: drasistebailias@gmail.com.


Πηγή