Στην πείνα η Δυτική Ελλάδα – 170.000 άνθρωποι αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της φτώχειας

To ένα αρνητικό ρεκόρ για την περιοχή της Δυτικής Ελλάδας καταγράφεται μετά το άλλο, σύμφωνα τουλάχιστον με τα στοιχεία που έχει δώσει στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ, μέσα από την έρευνα που έχει κάνει.

Πριν από μερικές μέρες η ΕΛΣΤΑΤ έκανε γνωστό ότι η Δυτική Ελλάδα κατάγραψε το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας για το πρώτο τρίμηνο του 202 και "σκαρφαλώνοντας" στην πρώτη θέση σε όλη την Ελλάδα.

Πλέον, σύμφωνα με δημοσίευμα τα εφημερίδας «Γνώμης» που στηρίζεται στα ίδια στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, γίνεται γνωστό ότι η Δυτική Ελλάδα είναι δεύτερη στην λίστα των ελληνικών περιφερειών ως προς το ποσοστό πληθυσμού που αντιμετωπίζει κίνδυνο φτώχειας.

Συγκεκριμένα το ποσοστό αυτό φτάνει στο 23,8%, με την Δυτική Ελλάδα να βρίσκεται στην δεύτερη θέση, με διαφορά στήθους, πίσω από την περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Το ποσοστό για τον κίνδυνο φτώχειας βγαίνει μέσα από τα εισοδήματα του 2018 και αφορούν το 2019, δηλαδή, τα στοιχεία αυτά δεν προέρχονται από την πανδημία και το κραχ στην οικονομία που έφερε ο κορωνοϊός, στις αρχές του 2020.

Δείχνουν έτσι ότι η Δυτική Ελλάδα αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της φτώχειας ανεξάρτητα από την κρίση της πανδημίας. Το 23,8% αντιστοιχεί αριθμητικά σε ένα σύνολο 170.000 ανθρώπων περίπου.

Ο μέσος ελληνικό όρος για το ποσοστό φτώχειας για το 2019, σύμφωνα πάντα με την ΕΛΣΤΑΤ, μετρήθηκε στο 17,9%.

Στην πρώτη θέση της λίστας αυτής είναι το 24,3% της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενώ μαζί με την δική μας υπάρχουν στη λίστα τρεις ακόμα περιφέρειες που κινούνται πτωτικά κάτω από τον μέσο όρο.

Σημειώνεται ότι συνολικά στη χώρα, τα νοικοκυριά που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας εκτιμώνται σε 698.454, σε σύνολο 4.123.242 νοικοκυριών και τα μέλη τους σε 1.881.600 στο σύνολο των 10.534.857 ατόμων του πληθυσμού της χώρας.


Πηγή