Αντωνακόπουλος: «Δώστε τέλος στα παραμύθια του Νοσοκομείου»

«Δέκα μέρες το μήνα κλειστό το Νοσοκομείο Πύργου είναι παταγώδης αποτυχία» τόνισε ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος μιλώντας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου (7/7) και δήλωσε πως «κινδυνεύει η ζωή του κόσμου από τους ερασιτεχνισμούς και από την προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών»…

"Ως Δήμος Πύργου έχουμε τονίσει ότι χρειάζονται από …“χθες” τουλάχιστον τρεις ειδικευμένοι παθολόγοι με ταυτόχρονο ενιαίο διαγωνισμό ώστε να έχουμε επιτυχία του διαγωνισμού. Το πήγαινε-έλα με το νοσοκομείο Αμαλιάδας πρέπει να τελειώνει. Οι κενές θέσεις εμφανίζονται στο Νοσοκομείο Πύργου. Επειδή η υγεία και η ασφάλεια των πολιτών είναι το μέγιστο πρώτιστο αγαθό, ετοιμαζόμαστε – εάν δεν δοθεί άμεσα λύση- για κινητοποιήσεις, που πλέον είναι ο μόνος δρόμος. Μια άμεση λύση είναι η μετακίνηση γιατρών με κίνητρα για το μεσοδιάστημα που απαιτείται για τη διενέργεια διαγωνισμού για τουλάχιστον τρεις θέσεις Παθολόγων. Διαφορετικά αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα της υγείας των πολιτών του δήμου Πύργου και της ευρύτερης περιοχής με την αδιάφορη γραφειοκρατική πρακτική που επιδεικνύεται χρόνια τώρα στον τομέα αυτό".

“Οι θάνατοι Μάρτιο και Απρίλιο στην Ηλεία αυξήθηκαν κατά 30-40%, σύμφωνα με στοιχεία και στο Ληξιαρχείο Πύργου καθώς οι πολίτες πέθαναν από άλλα νοσήματα αλλά δεν πήγαιναν στα νοσοκομεία γιατί φοβόντουσαν μην κολλήσουν και πεθάνουν από κορωνοιό και δεν πήγαιναν στα επείγοντα… Και τελικά πέθαναν από άλλα νοσήματα…

Είναι απαράδεκτο το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου να μην λειτουργεί ως εφημεριακό 10 ημέρες το μήνα και να γίνεται μπαλάκι με μεταφορά από νοσοκομείο σε νοσοκομείο ο κάθε ασθενής. Δεν μπορεί να δεχθούμε να συνεχίζεται να υποβαθμίζεται η υγεία των πολιτών του Πύργου, της Αμαλιάδας και όλου του Νομού.

Να τελειώνουν τα παραμύθια ποια είναι τα Νοσοκομεία και ποια τα δήθεν Νοσοκομεία στην Ηλεία. Και ποιοι είναι αυτοί που θέλουν να κάνουν μικροπολιτικούς λαϊκισμούς πάνω σε δημόσιες δομές όπως τα Νοσοκομεία» είπε ο δήμαρχος Πύργου, με αφορμή την υπολειτουργία της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Πύργου.

«Θα σηκώσουμε το θέμα όσο δεν μπορεί να φανταστεί κανείς. Θα πούμε στον κόσμο πόσο κινδυνεύει η ζωή του από αυτούς τους ερασιτεχνισμούς και τις προσπάθειες συγκάλυψης των ευθυνών».

Την Παρασκευή στις 6.30 το απόγευμα που συνεδριάζει προγραμματισμένα το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου, προ ημερήσιας διάταξης, θα προταθεί στο σώμα να συζητηθεί το σοβαρό θέμα εφημέρευσης του Νοσοκομείου Πύργου προκειμένου να αποφασίσουν από κοινού τις ενέργειες και αντιδράσεις του Δήμου.

Ο δήμαρχος έκανε λόγο και για συναλλαγές… «Και αυτές οι συναλλαγές, να περνάμε όλοι καλά σε επίπεδο διοικήσεων θα αποκαλυφθούν στο έπακρο και τη λεπτομέρεια, γιατί έτσι υποβαθμίζεται η υγεία του Πύργου, της Αμαλιάδας και όλου του Νομού. Ξεχάστε τα …Αστέρας -Πανηλειακός, τέλος αυτές οι χαζομάρες, όλοι χάνουμε από αυτή την επιπόλαιη διαφημιστική μικροπολιτική προσέγγιση ενός τόσο τεραστίου θέματος. Όλοι χάνουμε. Δηλαδή ο πολίτης της Αμαλιάδας τι έχει να κερδίσει από αυτή την ψευτοαντίθεση. Ότι θα πάει σε ένα νοσοκομείο… Στον κορονοϊό ξέρετε πόσα περιστατικά πήγαν στην Αμαλιάδα; Μονοψήφιος αριθμός και δεν εννοώ κορονοϊού γενικά περιστατικά. Γιατί; Γιατί οι πολίτες γνωρίζουν πού πρέπει να πάνε. Αυτή είναι η απάντηση. Και μη δημιουργούμε συνθήκες ανάγκης εξαναγκασμού. Δεν είναι επιχειρήσεις να αναγκάσουμε τον πελάτη να πάει στο ένα ή το άλλο μαγαζί. Είναι η ζωή τους, του πάτερα τους, της μάνας τους, του παιδιού τους, του ιδίου», ενώ σχολίασε την τοποθέτηση του αξονικού στη Ν.Μ. Αμαλιάδας και την αυτοψία για το πού θα μπει στα εργαστήρια του Νοσοκομείου από πολίτες, τονίζοντας ότι ούτε στη Ζιμπάμπουε δε συμβαίνουν αυτά. «Πρόκειται περί τραγωδίας. Είναι δυνατόν να παίζουμε με αυτά τα μεγέθη με την υγεία του κόσμου, λαϊκισμοί, να κάνουμε λεζάντα με ζητήματα της υγείας και τη ζωή του πολίτη. Και αυτή η λεζάντα πάει να γίνει και στο νοσοκομείο του Πύργου. Τα βρήκαμε να μας φτιάξουν τέντες και πινακίδες και να κάνουμε το παπί, να μη μιλάμε. Αυτή είναι η γενναιότητα της τοπικής κοινωνίας διά των εκφραστών της; Θα μας βάλουμε δύο ελενίτ και θα κλείσουμε το νοσοκομείο για δέκα μέρες το μήνα και να έχουμε κλινικές χωρίς ειδικευμένους γιατρούς μέσα; Αν υπάρχει πολίτης που το δέχεται αυτό είναι ντροπή για τον ίδιο και την κοινωνία».

– ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ – ΕΔΩ – https://www.facebook.com/447445638750988/videos/289159348895069/?__so__=watchlist&__rv__=video_home_www_playlist_video_list

«Δικαιούμαστε ένα τμήμα ΤΕΦΑΑ στην πόλη»

Δεύτερο θέμα ήταν η ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών της ίδρυσης σχολών Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ηλεία. Όπως είπε είναι ένα έργο που παίζεται σε επεισόδια καθώς τις σχολές που είχαμε πάρει κάποτε τις υποβαθμίσαμε, τις αφήσαμε να φυλλορροήσουν και δεν αγωνίστηκε κανείς σοβαρά μαζί τους ενώ και το ΤΕΦΑΑ που πέρασε με νόνο η επόμενη κυβέρνηση πριν αλλάξει, η επόμενη το κατήργησε. «Είχαμε κάνει κινήσεις για το ΤΕΦΑΑ, είχαμε επισκεφθεί την Κεραμέως η οποία ορθά κοφτά μας είπε ξεχάστε το θέμα θα πάμε σε μια επιτροπή που θα φέρει εισήγηση για ίδρυση νέων τμημάτων. Αφήσαμε το φάκελο, μιλήσαμε και με την Πρύτανη κ. Κυριαζοπούλου που ήταν θετική… Βλέπω γενικά μια αποδυνάμωση των τμημάτων στο Νομό. Και όσον αφορά αυτή τη συνάντηση που έγινε στη Σπάρτη, ήταν απλά μια συνάντηση που πήγε κάποιος το έθεσε και τίποτα άλλο. Δεν υπήρξε απάντηση από το Υπουργείο. Και μόνο που δεν πανηγύρισαν μερικοί εδώ ότι το πήρε η Σπάρτη! Μόνο ζήτω η Σπάρτη δεν είπαν κάποιοι. Μια συνάντηση έκαναν, που έχουμε κάνει και εμείς… Δεν υπάρχει κάτι. Τι λοβιτούρα και τι κακομοιριά είναι αυτή; Γιατί θέλουν να παρουσιαζόμαστε πάντα ως φτωχοί συγγενείς, ανεπαρκείς. Έχουμε κάνει τα βήματα μας όλα. Το Σαββάτο έχουμε καλέσει τους βουλευτές και θα το συζητήσουμε. Δε δεχόμαστε κακομοιριά και ηττοπάθεια. Πιστεύω ότι το δικαιούμαστε ένα τμήμα τέτοιο».

– ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ – ΕΔΩ – https://www.facebook.com/447445638750988/videos/213930016430314/?__so__=watchlist&__rv__=video_home_www_playlist_video_list

Μικρά έργα σε όλες τις κοινότητες

“Η διαφάνεια για εμάς είναι το στοίχημα το οποίο έχουμε βάλει να υλοποιήσουμε ως πράξη στη θητεία μας” είπε στη συνέχεια ο κ. Αντωνακόπουλος, τονίζοντας ότι θα αξιοποιήσουν την δυνατότητα που τους δίνει ο νόμος να υλοποιούν έργα μέχρι 20.000 ευρώ αυτοτελή που δεν εμπίπτουν στον περιορισμό της κατάτμησης. “Με κλήρωση εργολάβων από το μητρώο, ντόπιους. Πολιτικά δεσμευόμαστε ότι θα είναι έργα κατόπιν πρότασης του τοπικού συμβουλίου και όχι μόνο του προέδρου. Θα δουλευτούν από μικρούς εργολάβους της περιοχής. Επίσης, εξετάζουμε με τον αντιδήμαρχο Παιδείας τη δυνατότητα να κάνουμε ένα μεγάλο ποσοστό των διαγωνισμών για τα σχολεία σε ενότητες ώστε να εξασφαλίσουμε καλύτερη έκπτωση και μεγαλύτερη διαφάνεια”.

* Ο Δήμος Πύργου προκειμένου να προχωρήσει στην κατάρτιση καταλόγων Οικονομικών Φορέων ανά κατηγορίες μελετών, έργων και παροχής και τεχνικών και λοιπών συναφών επιστημονικών υπηρεσιών, για τη συμμετοχή των στις δημόσιες ηλεκτρονικές κληρώσεις, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις παρ. 5 και 6 του άρθρου 118 του Ν. 4412/2016 (απευθείας αναθέσεις έργων, μελετών και τεχνικών και λοιπών συναφών επιστημονικών υπηρεσιών), για το έτος 2020, ΚΑΛΕΙ τους ενδιαφερόμενους Οικονομικούς Φορείς, που δραστηριοποιούνται σε δημόσιες συμβάσεις έργων, μελετών και παροχής τεχνικών και λοιπών συναφών επιστημονικών υπηρεσιών που επιθυμούν να συμπεριληφθούν στους υπό διαμόρφωση καταλόγους του άρθρου 118 παρ. 5 & 6 του Ν. 4412/2016 για την επιλογή αναδόχων μέσω ηλεκτρονικής κλήρωσης, σε μία ή ή περισσότερες από τις παρακάτω κατηγορίες:

Α. ΕΡΓΑ

  • Οδοποιία
  • Οικοδομικά
  • Υδραυλικά
  • Λιμενικά
  • Ηλεκτρομηχανολογικά
  • Βιομηχανικά Ενεργειακά
  • Ηλεκτρονικού εξοπλισμού
  • Πρασίνου
  • Ειδικών Μονώσεων
  • Ανελκυστήρων

Α. ΜΕΛΕΤΕΣ

  • Πολεοδομικές και Ρυθμιστικές Μελέτες (κατηγορία 2)
  • Οικονομικές Μελέτες (κατηγορία 3)
  • Μελέτες Οργάνωσης και Επιχειρησιακής Έρευνας (κατηγορία 5)
  • Αρχιτεκτονικές Μελέτες (κατηγορία 6)
  • Ειδικές Αρχιτεκτονικές Μελέτες (Διαμόρφωση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, μνημείων, αποκατάστασης – διατήρησης παραδοσιακών κτηρίων και οικισμών και τοπίου (κατηγορία 7)
  • Στατικές Μελέτες (κατηγορία 8)
  • Μελέτες Μηχανολογικές – Ηλεκτρολογικές – Ηλεκτρονικές (κατηγορία 9)
  • Μελέτες Υδραυλικών Έργων (κατηγορία 13)
  • Μελέτες Τοπογραφίας (κατηγορία 21)
  • Μελέτες Φωτοτεχνικής Διαμόρφωσης Περιβάλλοντος Χώρου και Πρασίνου (κατηγορία 25)

να υποβάλλουν σχετική αίτηση στο πρωτόκολλο του Δήμου Πύργου: Πατρών & Τ. Πετροπούλου 2, Τ.Κ. 27131, Πύργος, εντός 20 ημερολογιακών ημερών από τη δημοσίευση της παρούσας πρόσκλησης στην ιστοσελίδα του Δήμου (www.cityofpyrgos.gr).

Η αίτηση θα πρέπει να συνοδεύεται απαραίτητα από φωτοαντίγραφο του εργοληπτικού τους πτυχίου ΜΕΕΠ ή (βεβαίωση εγγραφής στα μητρώα Περιφερειακών Ενοτήτων), ή του μελετητικού τους πτυχίου, τα οποία πρέπει να είναι σε ισχύ.

Πληροφορίες, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, στα γραφεία της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών & Περιβάλλοντος του Δήμου Πύργου, τηλέφωνο 2621362672.

“Τους μίζερους και τους κακεντρεχείς τους χτυπάμε στα ίσια”

Ο κ. Αντωνακόπουλος θέλησε να απαντήσει και σε κάποια που διακινούνται μέσω σοσιαλ μίντια, “τη λάσπη στον ανεμιστήρα” όπως είπε, λέγοντας ότι ο Δήμος δημοσιεύει όλες τις διακηρύξεις, τα έργα, τις μελέτες, τις προμήθειες στην ιστοσελίδα του δήμου και ας μην είναι υποχρεωμένος για όλες.

“Ειναι πολιτική μας επιλογή να τα δημοσιεύουμε. Γι' αυτούς που ονειρεύονται διάφορα, κομπίνες κτλ. Στα πλαίσια της νομιμότητας είμαστε πρωτοπόροι στο να βρούμε ευέλικτα σχήματα αναπτυξιακές, αυτοδιοικητητικές καθαρά όπως η ΔΕΠΑΝ για παράδειγμα που συνεργαζόμαστε, όπου είναι 70 δήμοι, 15 λιμάνια για να μπορούμε να τρέξουμε πράγματα γρήγορα στα πλαίσια νομιμότητας. Και η ΔΕΠΑΝ είναι επίσημος αξιολογητής προγράμματος, επίσημος εταίρος του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Που θα πάμε δηλαδή στον ιδιώτη; Αν πάμε σε ιδιώτη θα είναι καλύτερο; Και βγήκαν κάποιοι και είπαν για τα λεφτά… ακόμα δεν έχει πληρωθεί κανένας πρέπει να παραδώσουν έργο για να γίνει αυτό. Και σας είπα είναι αξιολογητές των έργων ΕΣΠΑ του υπουργείου. Τι να κάνουμε να πάμε σε ιδιώτη όπως παλιά; Προφανώς θέλουμε να κάνουμε έργο. Θα υποφέρουν οι μίζεροι και οι κακοί, θα κάνουμε έργα πολλά. Η μιζέρια, η ανωμαλία έχει χτυπήσει ταβάνι στην πόλη αυτή. Τους μίζερους, κακεντρεχείς που κάνουν εισαγγελέα τους χτυπάμε στα ίσια. Στα μεγάλα ζητήματα διαφάνειας είμαστε νικητές παντού αλλά δε τους συμφέρει να μιλήσουν για κάποιες εξελίξεις στα θέματα αυτά. Γιατί είναι συναλλασσόμενοι, μικρούληδες και κάνουν την πάπια… Αυτή είναι η αλήθεια και η τεραστία διαφορά μας. Οι πράξεις χαρακτηρίζουν τους ανθρώπους και οι δικές μας πράξεις μπροστά στην απραξία κάποιων είναι ισοπεδωτικές. Έχω πει σε κάποιους μη μιλάνε πολλοί, μη προκαλούν και πολίτες και κάποιοι που κάνουν τον πολιτικό. Είναι μηδενικής αξίας η ηθική τους υπόσταση. Δεν είναι δουλειά μου να ασχολούμαι με το μητρώο τους το ηθικό.

Αν προκαλούν, θα παίρνουν απαντήσεις, δεν υπήρξα πότε μουγκός. Τζάμπα μάγκες ήρωες του …τίποτα. Εμετούς στο fb και όταν τους φωνάζει ο εισαγγελέας το παίζουν …αγωνιστές και κάνουν αντίσταση και μετά κάνουν την πάπια. Ορισμένοι, ευτυχώς όχι πολλοί. Αν κάνετε έτσι από το πρώτο εξάμηνο γιατί τόσο διοικούμε λογω πανδημίας, θα …πεθάνετε μέχρι την ολοκλήρωση θητείας μας. Και θέλουν σε έξι μήνες κάποιοι να έχω αλλάξει την πόλη να λύσω όλα τα θέματα, να έχω το πανεπιστήμιο, να έχω γεμίσει πολιτισμό όλα τα κτίρια, παιδιά σοβαρευτείτε λίγο…

Μου λένε "μην ασχολείσαι". Ασχολούμαι με όσα με αφορούν. Δεχόμαστε σκληρή κριτική αλλά σε ζήτημα ηθικής και τάξης δε σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας. Προσοχή, σας προειδοποιώ δεν σας απειλώ, γιατί η πόλη πρέπει να αποκτήσει αξιοπρέπεια. Τα βαρίδια του παρελθόντος δε μπορεί να πρωταγωνιστούν στο δημόσιο διάλογο με λάσπη που πετούν. ..Να γίνουμε καλύτεροι πατριώτες για την πόλη να προτάξουμε το εμείς και το αύριο της πόλης όχι το εγώ και το χθες. Να σεβαστούμε τα παιδιά μας και να σεβαστούμε παλιότερες γενιές που είχαν όραμα για την πόλη…”.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    9 Ιουλίου 2020

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία