Καύσωνας με… διακοπές – Το νερό δεν «τρέχει» σε τουλάχιστον πέντε περιοχές της Πάτρας

Το νερό νεράκι λένε σε τουλάχιστον πέντε περιοχές της Πάτρας…

Σύμφωνα με διαμαρτυρίες κατοίκων από περιοχές, όπως το Ρίο, ο Άγιος Βασίλης, τα Δεμένικα, η Οβρυά, το Σαραβάλι και η Θέα, το νερό εδώ και τουλάχιστον τρεις με τέσσερις μέρες τρέχει με το σταγονόμετρο από τις βρύσες τους.

Το γεγονός αυτό τους έχει φτάσει στο «κόκκινο» τα νεύρα και αρκετοί μιλούν για μία απαράδεκτη κατάσταση που έχει να κάνει με την ΔΕΥΑΠ και την διαχείριση του νερού.

Από την πλευρά της η ΔΕΥΑΠ είχε προχωρήσει προ ημερών σε σχετική ανακοίνωση τονίζοντας προς τους κατοίκους των περιοχών αυτών να έχουν συγκρατημένη κατανάλωση στο νερό.

Κάτι που έκανε όμως ακόμα πιο έξαλλους τους κατοίκους. «Πληρώνουμε για το νερό και νερό δεν έχουμε» μας ανέφερε ένας Πατρινός που μένει στην Οβρυά.

«Μα είναι δυνατόν να μιλάει η ΔΕΥΑΠ για συγκροτημένη κατανάλωση του νερού ενώ βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και καιγόμαστε από τη ζέστη;».

Από πλευρά της η επιχείρηση διευκρινίζει ότι η ανακοίνωση αναφερόταν κυρίως στο κομμάτι που έχει να κάνει με το πότισμα των χωραφιών ή των κήπων, ενώ υποστηρίζει ότι από σήμερα η κατάσταση έχει βελτιωθεί.

Σύμφωνα με τους κατοίκους πάντως του Ρίου, του Σαραβαλίου, της Οβρυάς και γενικότερα των περιοχών αυτών, το πρόβλημα δεν εστιάζεται σε κάποιες μέρες αφού οι διακοπές του νερού ειδικότερα φέτος το καλοκαίρι είναι συχνές και ξαφνικές.

Πάντως, η όλη αυτή κατάσταση, πέρα από το πρόβλημα που έχει δημιουργήσει στα νοικοκυριά, έχει φέρει εξίσου σοβαρό πρόβλημα στις επιχειρήσεις των περιοχών αυτών και κυρίως σε εκείνες της εστίασης.

Θυμίζουμε ότι οι κάτοικοι του Άνω Καστριτσίου, μιας άλλης περιοχής που αντιμετωπίζει πρόβλημα με το νερό και την υδροδότηση της, προχώρησε σε εξώδικο κατά της ΔΕΥΑΠ για το όλο θέμα.


Πηγή