Πάτρα: Μείωση της κίνησης στο κέντρο, τόνωση στα παραλιακά μαγαζιά

Μπαίνουμε στην καρδιά του καλοκαιριού και η κίνηση στα κεντρικά καταστήματα εστίασης της Πάτρας ολοένα και μειώνεται.

Σύμφωνα με επαγγελματίες η πτώση της κίνησης στα μαγαζιά του κέντρου έχει πλέον παγιωθεί στο 50% για τα εστιατόρια και στο 40% περίπου για τα υπόλοιπα καταστήματα που προσφέρουν παρόμοιες υπηρεσίες (πιτσαρίες, ψησταριές, μπαρ, καφέ κτλ).

Η πτώση αυτή φαίνεται με γυμνό μάτι κοιτάζοντας τη κίνηση σε περιοχές στέκια της Πάτρας που άλλα χρόνια τέτοιες περιόδους είχαν αρκετό κόσμο και γέμιζαν τουλάχιστον τα Σαββατοκύριακα.

Ως αντιστάθμισμα βέβαια το τελευταίο διάστημα έχει αυξηθεί ιδιαίτερα η κίνηση στα παραλιακά μαγαζιά έξω από την Πάτρα.

Στην κορυφή των επιλογών της φετινής καλοκαιρινής σεζόν παραμένουν και φέτος τα Βραχνέικα που ειδικότερα τα Σαββατοκύριακα έχουν αρκετό κόσμο.

Ωστόσο, αύξηση έχει παρατηρηθεί και στα μαγαζιά του Ρίου, του Αγίου Βασιλείου, αλλά και στον Ψαθόπυργο, όπως για παράδειγμα το περασμένο Σάββατο, όπου τα μαγαζιά ήταν όλα σχεδόν γεμάτα.

Σύμφωνα με τον Σπύρο Στεργίου η τάση αυτή της μείωσης της κίνησης των μαγαζιών του κέντρου και της αύξησης της στα παραλιακά καταστήματα είναι απόλυτα φυσιολογική για την εποχή.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ «αν μας αφήσουν να δουλέψουμε και ταυτόχρονα εξελιχθούν καλά τα πράγματα στον υγειονομικό τομέα, ίσως να κατορθώσουμε να καλύψουμε ένα κομμάτι από την χαμένη πίτα του καλοκαιριού».

Πάντως, στα θετικά για τα καταστήματα εστίασης και τους επαγγελματίες, είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Πατρινών μένει στην πόλη και μάλλον δύσκολα θα πάει φέτος διακοπές. Οπότε η απώλεια των διακοπών ίσως να καλυφθεί με κάποιες εξόδους στα καταστήματα της.


Πηγή