Τον γύρο του διαδικτύου έκανε η είδηση για το περίφημο άνθινο ρολόι της Πάτρας

Όταν γίνεται κάτι καλό, τότε μπορεί να προβληθεί μέσα από αυτή όλη η Πάτρα.

Η είδηση της λειτουργίας και πάλι του άνθινου ρολογιού στην πλατεία Τριών Συμμάχων, με τους δείκτες του να δείχνουν επιτέλους την κανονική ώρα, παίχτηκε σε όλες τις ηλεκτρονικές σελίδες των ΜΜΕ.

Ήταν μία είδηση που πρώτο ανέβασε το patrasevents.gr και στη συνέχεια αναφέρθηκαν σε αυτή όλα τα ηλεκτρονικά portal, κυρίως μέσω του ΑΠΕ και της επίσημης ανακοίνωσης του δήμου που ακολούθησε μία μέρα μετά.

«Το περίφημο ρολόι της Πάτρας» έγραφαν τα ΜΜΕ «λειτουργεί ξανά». Το γεγονός ότι το άνθινο ρολόι έγινε θέμα σε όλο το πανελλήνιο έρχεται για να δικαιώσει όσους τους περασμένες μήνες πίεζαν για να επιδιορθωθεί μόνιμη η βλάβη και να λειτουργήσει κανονικά.

Είναι βλέπετε ένα τοπωνύμιο και σημείο αναφοράς για την Πάτρα το ρολόι της πλατείας Τριών Συμμάχων που κάποτε κυριαρχούσε σε όλα τα καρτ ποστάλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που πήραμε το κόστος του έργου έφτασε περίπου τα 10.0000 ευρώ και μέσα από τις εργασίες αντικαταστάθηκε όλος ο μηχανολογικός εξοπλισμός του ρολογιού, έτσι ώστε να μην είναι επιρρεπής στις βλάβες.

Σημαντική ήταν η συνεισφορά στο όλο έργο του συμπολίτη του Λεωνίδα Σκούτα, ενός επαγγελματία που έχει ειδικές γνώσεις πάνω στο όλο θέμα. Πλέον υπάρχει μια μόνιμη ολοκληρωμένη επιστημονική επισκευή, αλλά και η συντήρησή του με ανάθεση, μετά από σύνταξη σχετικής τεχνικής μελέτης.

Άρα το ρολόι εφόσον όλα πάνε καλά δύσκολα θα χαλάσει και πάλι, ενώ φυσικά θα πρέπει να προστατευτεί και να προφυλαχτεί από τυχόν φθορές και βανδαλισμούς, σαν και αυτές που είχαν γίνει παλιότερα.

Το μόνο που μένει για το ρολόι για να μας θυμίσει την αίγλη του παρελθόντος είναι να μπουν γύρω του διαφόρων λογής λουλούδια. Έτσι ώστε να είναι άνθινο και στο όνομα και στην εμφάνιση.

Τον γύρο του διαδικτύου έκανε η είδηση για το περίφημο άνθινο ρολόι της Πάτρας


Πηγή