Πάτρα: Ο στίβος έδωσε λίγη ζωή στην Κυριακάτικη «νεκρή» αγορά

Ακόμα και χωρίς θεατές το πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου έδωσε μια μικρή τόνωση στην σχεδόν "νεκρή" αγορά της Πάτρας αφού λόγω της Κυριακάτικης αργίας, τα εμπορικά καταστήματα, αλλά και τα περισσότερα από τα μαγαζιά εστίασης του κέντρου ήταν κλειστά.

Τα λιγοστά όμως καταστήματα εστίασης που ήταν ανοικτά είχαν κόσμο, κυρίως από το πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου, με αθλητές και συνοδούς να κάνουν τις βόλτες τους στην αγορά της πόλης.

Μάλιστα τα εστιατόρια που την Κυριακή το μεσημέρι ήταν ανοικτά γέμισαν σχεδόν τα τραπέζια τους από τους αθλητές και τα σωματεία τους που άφησαν για λίγο το Παμπελοποννησιακό για το μεσημεριανό τους γεύμα.

Μιλάμε, άλλωστε, για μία μεγάλη διοργάνωση που ακόμα και κάτω από αυτές τις συνθήκες, έφερε στην Πάτρα, γύρω στα 1.000 άτομα.

Πάντως, σε ότι αφορά την τήρηση των μέτρων, το πρωτόκολλο ήταν ιδιαίτερα αυστηρό, αρκετός κόσμος που προσπάθησε να μπει στο Στάδιο δεν τα κατάφερε, ενώ «πόρτα» δέχτηκαν και άτομα που πήγαν «συστημένοι» από διάφορους φορείς.

Δείγμα όλα τα παραπάνω ότι η Πάτρα μέσα από τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις που μπορεί να φιλοξενεί και να φέρει εις πέρας, έχοντας το αβαντάζ του Παμπελοποννησιακού Σταδίου που αποτελεί ίσως την πιο σύγχρονη αθλητική εγκατάσταση στην επαρχιακές πόλεις, υπάρχει η δυναμική για να ενισχύει ταυτόχρονα και την αγορά της.

Αρκεί βέβαια και η αγορά να ξέρει τις διοργανώσεις που φιλοξενεί η Πάτρα και να είναι σε ετοιμότητα.


Πηγή