Πάτρα: Σύμβαση για τα οχήματα που έχει ξεχάσει ο χρόνος – Τουλάχιστον 400 Ι.Χ.

Την απομάκρυνση 400 εγκαταλειμμένων αυτοκινήτων και 70 δικύκλων που βρίσκονται στους δρόμους της Πάτρας έχει βάλει σαν στόχο ο Δήμος, έχοντας προκηρύξει σχετικό διαγωνισμό για την υλοποίηση του εγχειρήματος.

Το έργο και η σύμβαση που θα υπογραφεί όταν προκύψει ο ανάδοχος θα ισχύει για τα επόμενα δύο χρόνια και στο πλαίσιο της συμφωνίας αυτής περιλαμβάνονται και οι διαδικασίες που προβλέπονται για την ανακύκλωση τους που είναι και ο απώτερος σκοπός της όλης πράξης.

Στόχος είναι να συγκεντρωθούν όλα αυτά τα οχήματα που δεν έχουν πινακίδες και έχουν εγκαταλειφθεί εδώ και χρόνια, ώστε να ελευθερωθούν χώροι στάθμευσης, αλλά και γενικότερα να μην καταλαμβάνουν κοινόχρηστους χώρους, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος.

Ορισμένα από τα εγκαταλειμμένα αμάξια που υπάρχουν σε διάφορους δρόμους του κέντρου της Πάτρας και όχι μόνο, έχουν μετατραπεί σε εστίες μόλυνσης και δεν είναι λίγες οι φορές που οι κάτοικοι της περιοχής έχουν διαμαρτυρηθεί για την κατάσταση αυτή.

Ωστόσο, όσες φορές και αν έχουν ενοχλήσει τις υπηρεσίες του Δήμου για να παρέμβουν δεν έχει γίνει κάτι ή γίνεται μετά από αρκετούς μήνες και με μεγάλη καθυστέρηση.

Με τη σύμβαση αυτή που θα υπογράψει ο Δήμος με τον ανάδοχο το πρόβλημα αναμένεται να λυθεί και μέσα στα επόμενα δύο χρόνια να έχουν μαζευτεί όλα τα εγκαταλειμμένα οχήματα από τους δρόμους της Πάτρας.

Πάτρα: Σύμβαση για τα οχήματα που έχει ξεχάσει ο χρόνος - Τουλάχιστον 400 Ι.Χ.

Αυξήθηκαν στα χρόνια της κρίσης

Το οχήματα αυτά θα πάνε για ανακύκλωση, καθώς θεωρούνται στέρεα απόβλητα, ενώ τα μέσα για την συγκέντρωση τους θα υποχρεούται να τα βάλει ο ανάδοχος, όπως και τον χώρο που θα τα περισυλλέξει.

Σύμφωνα με το νόμο εγκαταλειμμένο όχημα θεωρείται αυτό που ο ιδιοκτήτης του δεν το έχει αναζητήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα και βρίσκεται στην ίδια θέση για καιρό, σε δημόσιους, κοινοτικούς ή και δημοτικούς δρόμους.

Αρκετά από αυτά είναι θύματα των χρόνων της οικονομικής κρίσης όταν αρκετοί μη έχοντας να πληρώσουν τις υποχρεώσεις που υπάρχουν για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων επέλεγαν αυτή τη λύση.

Γι' αυτό και τα εγκαταλειμμένα αυξήθηκαν κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια.


Πηγή