Αχαΐα: Η πανδημία “έφερε” λογαριασμούς “μαμούθ”

Η καραντίνα της άνοιξης προκαλεί «ηλεκτροσόκ» στις τσέπες μας αρκετούς μήνες αργότερα! Πολλοί καταναλωτές της ΔΕΗ έλαβαν τα εκκαθαριστικά… ραβασάκια της επιχείρησης και σοκαρίστηκαν. Καλούνται να πληρώσουν λογαριασμούς από 600 μέχρι 1.000 ευρώ, που τα οφείλουν μεν, αλλά αδυνατούν να καταβάλουν τα ποσά εφάπαξ.

Οι οφειλές εκτινάχτηκαν γιατί λόγω της πανδημίας ιδίως οι εξωτερικοί συνεργάτες της ΔΕΗ δεν έκαναν την καταμέτρηση όπως άλλες περιόδους, δηλαδή σε τακτά χρονικά διαστήματα κι έτσι οι καταναλωτές λάμβαναν λογαριασμούς έναντι, συνήθως με μικροποσά των 80-100 ευρώ.

Οι εξωτερικοί συνεργάτες επανήλθαν στην κανονικότητα τον Ιούλιο και, αφού έκαναν τις καταμετρήσεις, απεστάλη η «λυπητερή» στα νοικοκυριά τούτον τον μήνα.

Εξ άλλου, καταναλωτές σχολίαζαν δυσμενώς το γεγονός ότι τα ειδοποιητήρια της ΔΕΗ έχουν μικρό χρονικό περιθώριο (10-15 μέρες) για να τακτοποιήσουν τις δυσβάστακτες υποχρεώσεις τους.

Η Διοίκηση της ΔΕΗ πρέπει, ασφαλώς, να λάβει ειδική μέριμνα γιατί χιλιάδες νοικοκυριά, λόγω της υγειονομική κρίσης, που «ψαλίδισε» ή και μηδένισε το εισόδημά τους, αδυνατούν να είναι συνεπή. Ειδική μέριμνα γι' αυτούς τουλάχιστον τους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς…

pelop.gr

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    22 Σεπτεμβρίου 2020

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία