Νόσησε γιατρός του Κ.Υ. Χαλανδρίτσας-Βρίσκεται σε κατ’ οίκον καραντίνα, ενώ έγινε απολύμανση στο κτίριο

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε γιατρός του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας του Δήμου Ερυμάνθου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γιατρός ένοιωσε συμπτώματα και τις τελευταίες ημέρες δεν είχε πάει στην εργασία του.

Υπεβλήθη σε τεστ, το οποίο βγήκε θετικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γιατρός είναι καλά στην υγεία του και βρίσκεται σε κατ’ οίκον καραντίνα.

Στο Κέντρο Υγείας Χαλανδρίτσας έγινε ήδη απολύμανση του κτιρίου, ενώ οι υπεύθυνοι είναι καθησυχαστικοί καθώς εφαρμόζονται αυστηρά μέτρα προστασίας για την πρόληψη των ασθενών αλλά και του λοιπού προσωπικού. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει συγκεκριμένος ιατρός που παρακολουθεί τα εμπύρετα περιστατικά, υπάρχει διαμορφωμένος ειδικός χώρος και οι οδηγίες που έχουν δοθεί από το Κέντρο Υγείας είναι να τηρούνται αυστηρά τα μέτρα προστασίας για τη θωράκιση όλων από την πανδημία.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ

Ο Δήμος Ερυμάνθου σε επίσημη ανακοίνωσή του ανέφερε τα εξής: «Ο Δήμος Ερυμάνθου ενημερώθηκε το πρωί της Δευτέρας για επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στο Κ.Υ. Χαλανδρίτσας. Πρόκειται για άτομο από το υγειονομικό προσωπικό, το οποίο αμέσως μόλις διαγνώστηκε θετικό στον κορωνοϊό τέθηκε σε καραντίνα και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αναφοράς. Ο Δήμος σε συνεργασία με τις υγειονομικές Αρχές προχώρησε σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες, ενώ το πρωί έγινε απολύμανση όλων των χώρων του Κέντρου Υγείας. Να σημειωθεί, πως στο Κέντρο Υγείας όλο το προσωπικό υγειονομικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό από την αρχή της πανδημίας τηρεί όλα τα μέτρα κατά της μετάδοσης του κορωνοϊού φορώντας μάσκες και γάντια, ενώ ασθενείς με ύποπτα συμπτώματα προσέρχονται για εξέταση και αξιολόγηση σε ειδικό χώρο. Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, καθώς άμεσα τέθηκαν σε εφαρμογή τα υγειονομικά πρωτόκολλα αντιμετώπισης και διαχείρισης περιστατικών COVID-19 στις υγειονομικές δομές».

ΕΞΙ ΟΙ ΝΟΣΗΛΕΙΕΣ ΣΤΟ ΠΓΝΠ

Έξι ασθενείς με λοίμωξη Covid -19 εξακολουθούν να νοσηλεύονται στην Οφθαλμολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    30 Σεπτεμβρίου 2020

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία