Πάτρα: Νύχτα τρόμου από τη φωτιά σε Συχαινά και Βούντενη – Εκκενώθηκαν οικισμοί (φωτο)

Δύσκολη ώρες έζησαν οι κάτοικοι των οικισμών σε Βούντενη, Συχαινά και Χάραδρο στην Πάτρα, με την φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 10.00 χθες το βράδυ, να τρώει στο πέρασμά της, με την βοήθεια και των ισχυρών ανέμων τα πάντα.

Μέχρι και τώρα οι πυροσβέστες προσπαθούν να σβήσουν τη με την φωτιά, σχεδόν 7 ώρες μετά την εκδήλωσή της.

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες να μην καούν σπίτια ενώ για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν οικισμοί στα Κάτω Συχαινά.

Στη μάχη που δόθηκε από πεζοπόρα τμήματα όλο το βράδυ συμμετείχαν 25 οχήματα της πυροσβεστικής, με 30 άντρες , 5 υδροφόρα οχήματα της τοπικής αυτοδιιοίκησης, 5 μηχανήματα χωματουργικών εργασιών.

Η μείωση της έντασης των ανέμων τα ξημερώματα βοήθησε ώστε η φωτιά μετά τις 6.30 το πρωί να μην έχει ενεργό μέτωπο και η επιχείρηση κατάσβεσης να γίνεται μεταξύ καμένου – άκαφτου και σε σημεία αναζωπυρώσεων

Οι κάτοικοι όλη τη νύχτα έδωσαν την δική τους μάχη ακόμη και με λάστιχα στα χέρια κατάβρεχαν προσπαθώντας να απομακρύνουν τις φλόγες που κυριολεκτικά "έγλειψαν" τα σπίτια τους και σώθηκαν από θαύμα.

Στο σημείο παραμένουν 32 οχήματα με 72 πυροσβέστες, 30 πεζοπόροι, 5 βυτιοφόρα και τέσσερα μηχανήματα( π.χ. μπουλντόζες).

Η φωτιά έκαψε χορτοδασική έκταση, δάσος, ελιές ενώ το μεγάλο στοίχημα ήταν να μη φτάσει η φωτιά σε σπίτια που απειλήθηκαν.

Πάτρα: Νύχτα τρόμου από τη φωτιά σε Συχαινά και Βούντενη - Εκκενώθηκαν οικισμοί (φωτο) Πάτρα: Νύχτα τρόμου από τη φωτιά σε Συχαινά και Βούντενη - Εκκενώθηκαν οικισμοί (φωτο) Πάτρα: Νύχτα τρόμου από τη φωτιά σε Συχαινά και Βούντενη - Εκκενώθηκαν οικισμοί (φωτο) Πάτρα: Νύχτα τρόμου από τη φωτιά σε Συχαινά και Βούντενη - Εκκενώθηκαν οικισμοί (φωτο)


Πηγή