Σταύρος Τραυλός στον Inkefalonia 103,9: “Εγκρίθηκαν στο τελευταίο ΠΣ 800.000 ευρώ για μελέτες στον δρόμο […]

Σταύρος Τραυλός στον Inkefalonia 103,9:

Στην εκπομπή του Inkefalonia 103,9 'Μέρα Μεσημέρι” με τον Γιώργο Χαλαβαζή και την Ελευθερία Κουλουριώτου φιλοξενήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Σταύρος Τραυλός την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου.

Αρχικά αναφέρθηκε στην φωτιά στον ΧΥΤΥ Κεφαλονιάς και στις προσπάθειες που γίνονται για να ελαχιστοποιηθεί το πρόβλημα, θεωρεί ότι δεν είναι τυχαία όλα όσα έχουν συμβεί και ότι η θέση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων είναι να διαλευκανθεί η όλη ιστορία και έχει ζητηθεί να επιληφθεί του θέματος το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής.

“Οσον αφορά το ψήφισμα της Περιφέρειας είναι να υπάρξουν πλέον σχεδιασμοί πρόβλεψης και αντιμετώπισης τέτοιων καταστάσεων.

Έκανε έκκληση δε στους κατοίκους να ακολουθήσουν τις οδηγίες της ΕΔΑΚΙ για την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Όσον αφορά τις “επικίνδυνες “ πυρκαγιές των προηγούμενων ημερών όπως τις χαρακτήρισε , είναι φαινόμενα πολύ ανησυχητικά και τις επόμενες ημέρες θα συγκαλέσει σε σύσκεψη τους Δημάρχους την Αστυνομική Διεύθυνση και την Δασάρχη ούτως ώστε να θέσουν επι τάπητος προληπτικά μέτρα “γιατί δεν γίνεται να κυνηγούμε τις φωτιές από πίσω “ όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ευχαρίστησε την Πυροσβεστική και τις Εθελοντικές Ομάδες για το έργο που προσέφεραν.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην ευχάριστη εξέλιξη της ένταξης της περιοχής της Πυλάρου της Θηνιάς , της Σάμης ,του Αγίου Γερασίμου στον χάρτη της Ελλάδος με τις ζώνες που έχουν άμεσο κίνδυνο από πλημμύρες και έτσι μπορούν τα έργα να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ.

Όσον αφορά τα κρούσματα COVID-19 και την καλή πορεία της Κεφαλονιάς και την αναγνώριση σε επίπεδο Υπουργικού Συμβουλίου της σωστής αντιμετώπισης τοπικά,αυτό αφορά όπως επισήμανε στην πολύ καλή συνεργασία όλων των φορέων τοπικά.

¨Όσον αφορά την πορεία των έργων τοπικά, αυτή την στιγμή εκτελούνται κάποια έργα της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής ,τόνισε δε, ότι δεν παρέλαβαν τίποτα ιδιαίτερο όσον αφορά έτοιμες μελέτες .

Γίνεται προσπάθεια σε συνεργασία με τους Δημάρχους να ωριμάσουν μελέτες και το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις.

¨Όσον αφορά το έργο στο Αδράκι επιλέχθηκε η πιο ευέλικτη τακτική, εντάχθηκε στην Πολιτική Προστασία και είναι θέμα ημερών να ξεκινήσει.

Όσον αφορά τον δρόμο Πόρου Αργοστολίου, ηδη εγκρίθηκαν στο τελευταίο περιφερειακό Συμβούλιο στην Ζάκυνθο 800.000 ευρώ για μελέτες για τον συγκεκριμένο έργο.

Κλείνοντας δήλωσε ευτυχής για την συμβολή του στην προετοιμασία της γυναικείας Εθνικής ομάδας πόλο στην Κεφαλονιά,και στον προπονητή της ομάδας και συντοπίτη μας Τεό Λοράντο και ευχήθηκε καλή επιτυχία στον στόχο της συμμετοχής τους στους Ολυμπιακούς του Τόκιο.

Ταυτόχρονα αναφέρθηκε και στον αποκλεισμό των ομάδων μας από την χρηματοδότηση της ΕΠΟ ,θεώρησε απαράδεκτο το γεγονός και ενημέρωσε ότι έγινε ειδικό θέμα με τά από εισήγηση του πρώην Αντιπεριφερειάρχη κ. Παναγή Δρακουλόγκωνα και πλέον η Περιφερειάρχης θα παρέμβει στο αρμόδιο Υπουργείο για το συγκεκριμένο θέμα.

Ακούστε παρακάτω το ηχητικό

{https://soundcloud.com/user-46829938/travlos-1039-synentefxi-7-9-2020}


Πηγή