Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης στα σχολεία για το πρωτόκολλο οι γιατροί της Πάτρας και της Δυτικής Ελλάδος

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται η συνεργασία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου με το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με την ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας για το υγειονομικό πρωτόκολλο COVID-19 αποδεικνύεται ιδιαίτερα εποικοδομητική.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε ανάρτησή της η αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών) Άννα Μαστοράκου:

«Με ταχύτατη διαδικασία, μέσα σε ελάχιστο χρόνο, ευοδώθηκε η παρουσίαση των υγειονομικών πρωτοκόλλων COVID-19 των σχολικών μονάδων στους σχολικούς Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των νομών Αχαίας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας αυτές τις ημέρες διαδικτυακά σε συνεργασία με τους Ι.Σ. της Δυτικής Ελλάδας.

Η προσπάθειά μου εστιάζεται στην κατανόηση της λογικής του πρωτοκόλλου και των βασικών αρχών του επιδημιολογικού σκεπτικού, ώστε να καταστεί ευχερέστερη η διαδικασία χάραξης και διαχείρισης του πρωτοκόλλου σε κάθε σχολική μονάδα ανάλογα με τις ιδιαιτερότητές της.

Ευχαριστώ θερμά τον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ Γιαννόπουλο Κων/νο, τους περιφερειακούς Διευθυντές Αχαίας (Σταυρογιαννόπουλος Αναστάσιος Αβάθμια,, Ζέρβας Ανδρέας, Β'βάθμια), Αιτωλοακαρνανίας ( Λουκόπουλος Αριστείδης Α'βάθμια, Σαρδέλης Αθανάσιος, Β'βάθμια) και Ηλείας ( Κλάδης Νικόλαος Α'βάθμια, Φωτεινόπουλος Γεώργιος, Β'βάθμια) για την άψογη συνεργασία καθώς και τους Προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων Αιγίου (Κόίλιας Σωτήριος), Αιτωλοακαρνανίας (Τριβλής Άρης), Αγρινίου (Παπαθανάσης Παντελής), Αμαλιάδας (Τσαούσης Κων/νος) και Πύργου Ολυμπίας (Κατσαρός Νικόλαος)».

Το αρχικό πρόγραμμα ενημέρωσης για τις σχολικές μονάδες τελειώνει την Τετάρτη και ακολουθεί το e-FORUM ΥΓΕΙΑΣ την Πέμπτη στις 7 το απόγευμα όπου θα απαντηθούν τα ερωτήματα που έχουν τεθεί υπόψιν των Ιατρικών Συλλόγων κατά τη διάρκεια των τηλεδιασκέψεων.

Την Τρίτη στις 7 το απόγευμα ανοίγει η αυλαία για τις συνεδριάσεις που έχει αναλάβει ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών στο e-FORUM ΥΓΕΙΑΣ με διακεκριμένους ομιλητές που θα σκιαγραφήσουν την πορεία της πανδημίας, το επιχειρησιακό πλάνο και τις επιπτώσεις της στη δημόσια υγεία και οικονομία.

Την Τετάρτη στις 8 το απόγευμα ακολουθεί η συνεδρίαση με διακεκριμένους λοιμωξιολόγους που απαντούν σε ερωτήματα των συλλόγων των ασθενών και την Πέμπτη θα απαντηθούν τα ειδικά ερωτήματα των γονέων και των εκπαιδευτικών για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων με τα μέτρα προστασίας κατά του COVID-19.


Πηγή