Τι είναι η καμπάνια «Δεν είναι αθώοι» στην οποία συμμετέχουν δεκάδες Πατρινοί

Η στάμπα «Δεν είναι αθώοι – Οι ναζί στη φυλακή» υπάρχει τις τελευταίες ώρες στο facebook αρκετών Πατρινών (και όχι μόνο) προβάλλοντας την φωτογραφία του προφίλ τους, έχοντας στο κάτω μέρος δεξιά αυτά τα λόγια.

Πρόκειται για τη διαδικτυακή καμπάνια που έχει ξεκινήσει από το facebook με τίτλο «Δεν είναι αθώοι» και αφορά τη δίκη των μελών της Χρυσής Αυγής για την δολοφονία του μουσικού Παύλου Φύσσα.

Το δικαστήριο θα αποφασίσει το αποτέλεσμα της εκδίκασης της υπόθεσης στις 7 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τα όσα διαβάζουμε στην σελίδα: «Λίγο πριν το τέλος της πολύκροτης δίκης της Χρυσής Αυγής άνθρωποι από διαφορετικές συλλογικότητες και διαφορετικά επαγγέλματα, συνασπίζονται απέναντι στο μίσος, κάνοντας ξεκάθαρο ότι δεν θα αφήσουν, να ποδοπατηθεί κανείς για το χρώμα ή τη θρησκεία του, να μαχαιρωθεί επειδή δεν φοβήθηκε να μιλήσει ελεύθερα, να τραγουδήσει όπως γουστάρει.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία ανθρώπων από διαφορετικούς κοινωνικούς, επαγγελματικούς και κινηματικούς χώρους. Έχει σαν στόχο να ασκήσει την μέγιστη δυνατή πίεση για πλήρη ανατροπή της αθωωτικής – κατ ουσία – πρότασης της εισαγγελέως Αδαμαντία Οικονόμου και την βαριά καταδίκη όλων των κατηγορουμένων στην δίκη της Χρυσής Αυγής για αυτό που στην πραγματικότητα έχει αποδειχτεί ότι είναι: μια ναζιστική εγκληματική συμμορία που υποδύεται το νόμιμο πολιτικό κόμμα».

Μάλιστα, στην σελίδα «Δεν είναι αθώοι» υπάρχει και ηλεκτρονική ψηφοφορία που παραπέμπει στη Secure. Avaaz .Org, και έχει ένα κείμενο που αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Πεντέμισι χρόνια από την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής, και η συνολική καταδίκη των 68 κατηγορουμένων, τόσο για τα επιμέρους αδικήματα, όσο και για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, είναι πλέον σαφές ότι αποτελεί μονόδρομο, ακόμα και για όσους αρχικά είχαν επιφυλάξεις.

Καταδίκη όχι για λόγους πολιτικής εμπάθειας ή εκδίκησης, αλλά καταδίκη γιατί πολύ απλά δεν είναι αθώοι. Η πληθώρα των στοιχείων που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο δεν αφήνει περιθώρια ούτε αμφιβολίες για τον εγκληματικό χαρακτήρα της οργάνωσης».


Πηγή