Δηλώσεις Θοδωρή Χαλικιά και Κώστα Δρακονταειδή σχετικά με τους μετανάστες που ήρθαν σήμερα στη Λευκάδα

Συναντήσαμε έξω απο την αστυνομία που βρίσκονται σταθμευμένα τα δυο λεωφορεία που εντοπίστηκαν με μετανάστες το πρωι στην περιοχή της Οδηγήτριας Λευκάδα. Ο πρώην αντιπεριφερειάρχης κος Χαλικιάς δήλωσε τα εξής » Βασικά ειναι μια πολύ περίεργη υπόθεση δυο λεωφορεία να έρθουν στη Λευκάδα με τον τρόπο που ήρθαν θα πρέπει να δούμε σε βαθος τι υπάρχει. Οι άνθρωποι δηλώνουν ότι συνενοήθηκαν με κάποιον άνθρωπο και πλήρωσαν εισιτήριο για να έρθουν εδώ και να μεινουν σε ένα κέντρο.

Πέραν αυτου όμως, αφού εξελίχθηκε έτσι η κατάσταση θα πρέπει να δούμε τι θα κάνουν, για τους μεν που εχουν χαρτιά να βρεθεί ένας τρόπος και να επιστρέψουν στην Αθήνα. Γιατι και αυτοί δηλώνουν πως δεν θέλουν να μείνουν εδώ. Για τους άλλους που δεν έχουν χαρτιά θα πρέπει ο Δημος και η Περιφέρεια να μεριμνήσουν να βρεθεί ένας χώρος μέχρι να δουμε τι θα γίνουν δικαστικά, να βρεθει μια λυση γιατί υπάρχει ταυτόχρονα και το θεμα του κορωνοιου και δεν ξέρουμε απο εκει που ήρθαν τι φέρνουν μαζί τους. Αν δεν κρατουνταν οι οδηγοί θα επέστρεφαν με τα οχήματα που ήρθαν γιατί έχουν χαρτιά και είναι ελέυθεροι πολίτες.

Ολοκληρες οικογένειες γυρνούν μέσα στους δρόμους και δεν βλέπω και κανέναν υπευθυνο απολύτως να βρίσκεται εδώ.

Κ. Δρακονταειδής » Εγινε έλεγχος και περισσότεροι από πενήντα από αυτούς τους ανθρώπους αφέθηκαν ελέυθεροι, οι υπόλοιποι εμπλέκονται σε διαφορα και χρειάζεται περεταίρω έλεγχος απο την αστυνομία, νομίζω οτι η ΕΛΛΑΣ κάνει καλά τη δουλειά της. Το ζήτημα ειναι οτι αυτοί οι άνθρωποι αφέθηκαν ελέυθεροι , ως ελέυθεροι που ειναι, και Θα έπρεπε να μεριμνήσουν ο Δημος και η Πιν να βάλουν ενα λεωφορειο να τους μεταφέρουν στην Αθήνα. Θα μπορούσαν γι απόψε τουλάχιστον να ανοίξουν ενα απο τα κλειστα και ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία χωρίς να δημιουργειται και πρόβλημα στη Λευκάδα.

Δεν έγιναν και δεν το αντιλαμβάνομαι αυτό, taste covid σύμφωνα με τις οδηγίες της κυβέρνησης σε αυτές τις περιπτώσεις. Δεν γνωρίζω τι ρολο έπαιξε σε αυτό το νοσοκομειο Λευκάδας που όφειλε να διαθέσει αυτά τα τεστ και φυσικά να τα κάνει στους ανθρώπους και κατα τη γνωμη μου αυτή είναι δευτερη μεγάλη αδυναμία.

Εγω προσπαθω να επικοινωνήσω με τον δήμαρχο, δε σηκώνει τηλεφωνο μπορει να έχει δουλεια ο άνθρωπος , το αντιλαμβάνομαι.

Σημασία εχει οτι πρεπει να βρεθεί μια λύση, ειτε να μεταφερθούν στην Αθήνα, είτε μεταφερθούν σε κλειστό χώρο απόψε μέχρι να ξημερώσει και να φύγουν το πρωι».


Πηγή