Πάτρα: Ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις του δήμου σε ακόμα 7 παιδικές χαρές

Εφτά ακόμα παιδικές χαρές της Πάτρας παραδόθηκαν από τα συνεργεία του δήμου σε χρήση, ύστερα από τις παρεμβάσεις που τους έγιναν.

Πρόκειται για τη συνέχιση του έργου του προγράμματος Φιλόδημος ΙΙ, ένα πρότζεκτ που έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες ο δήμος της Πάτρας, θέλοντας να ανακαινίσει και να αναβαθμίσει τις παιδικές χαρές, με σύγχρονα, πιστοποιημένα όργανα, έτσι ώστε να παίζουν τα παιδιά των δημοτών του με ασφάλεια.

Οι παιδικές χαρές που ανακαινίστηκαν πρόσφατα και ολοκληρώθηκαν ήταν αυτές στην πλατεία Τάκη Σταθάτου, στην περιοχή Σαμακιά, στην πλατεία Ελλήνων Λογοτεχνών, στην πλατεία Κάνιστρα στα Ζαρουχλέικα, στις οδούς Κουντουριώτη και Μενελάου, στην Διγενή Ακρίτα κοντά στην παραλία Προαστείου, στις Εργατικές κατοικίες Εγλυκάδος, ενώ προς παράδοση είναι η παιδική χαρά στην Πλαζ και αυτή επί της Ηρώων Πολυτεχνείου στην Τερψιθέα.

Μέχρι σήμερα έχουν ανακαινιστεί δεκάδες παιδικές χαρές της Πάτρας, με το σχέδιο του δήμου να προχωρά στην αναβάθμιση όλων των παιδικών χαρών που υπάρχουν στην επικράτεια του, έως το τέλος της θητείας του.

Ωστόσο, το μεγάλο πρόβλημα είναι οι καταστροφές που έχουν παρατηρηθεί ότι γίνονται σε αυτές, κυρίως από ομάδες ρομά, οι οποίες μάλιστα, ορισμένες φορές τις χρησιμοποιούν και ως κατάλυμα, για να περνούν εκεί τη νύχτα τους.

Είναι ένα ζήτημα που, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει απασχολήσει τη δημοτική αρχή και πάνω σε αυτό υπάρχουν ορισμένες σκέψεις που ενδέχεται να βοηθήσουν στην επίλυση του, χωρίς όμως ακόμα αυτές να έχουν πάρει την μορφή αποφάσεων για να εφαρμοστούν στην πράξη.


Πηγή