Αίτημα Ο.Ε.ΕΣ.Π. για ολικό άνοιγμα του λιανεμπορίου

  • «Η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.) καθώς και τα μέλη της ζητούν: Την απαγόρευση πώλησης των συγκεκριμένων ειδών στα καταστήματα τροφίμων, άλλως το άνοιγμα όλου του λιανεμπορίου προς αποφυγή δημιουργίας αθέμιτου ανταγωνισμού»

Συγκεκριμένα, Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι βιώνουμε όλοι μια δύσκολη και πρωτόγνωρη κατάσταση και σε όλο αυτό το γκρίζο κλίμα που επικρατεί, οι κινήσεις και οι αποφάσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων κάθε άλλο παρά βοηθούν στην εύρυθμη λειτουργία της αγοράς. Στις 10 Νοεμβρίου ανακοινώσατε (ΦΕΚ 4946Β) ότι στα καταστήματα τροφίμων απαγορεύεται η πώληση ειδών που δεν είναι πρώτης ανάγκης κατά τη διάρκεια του lockdown, προκειμένου να μη δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού. Δεν προλάβαμε να χαρούμε και να αισθανθούμε δικαίωση από αυτή την απόφαση και ξανά προς τον «βούρκο τραβάμε». Μια βδομάδα μετά, στις 17 Νοεμβρίου επανέρχεστε με νέα απόφαση (ΦΕΚ 5060Β) με την οποία επιτρέπεται στα καταστήματα τροφίμων να πωλούν είδη που προστατεύουν από το κρύο, εν όψει του κύματος ψύχους που αναμένεται στην χώρα. Απορούμε κ. Υπουργέ: τώρα δεν δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός; Είναι «ηλίου φαεινότερο» ότι δεν λειτουργείτε κάτω από δίκαιες διαδικασίες αλλά κάτω από τις πιέσεις των πολυεθνικών που στόχο έχουν την κερδοφορία εις βάρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Κάθε μέρα που περνάει οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις βρίσκονται όλο και πιο κοντά στο λουκέτο των καταστημάτων τους. Είναι δυνατόν να μας εμπαίζετε την περίοδο αυτή που ο τζίρος των καταστημάτων επί τρεις εβδομάδες είναι μηδενικός και οι συσσωρευμένες υποχρεώσεις οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε λουκέτο; Η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.) καθώς και τα μέλη της ζητούν:

  • Την απαγόρευση πώλησης των συγκεκριμένων ειδών στα καταστήματα τροφίμων, άλλως το άνοιγμα όλου του λιανεμπορίου προς αποφυγή δημιουργίας αθέμιτου ανταγωνισμού.

Η έγκαιρη αποδοχή του αιτήματός μας θα βοηθήσει ώστε να μην υπονομευθεί η μελλοντική ανάκαμψη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και θα σταματήσει τις πρακτικές ολιγοπωλείου.


Πηγή