ΑΚΙ-ΔΗΚΙ: “Η εμμονή της επανακαταμέτρησης κλινών ΜΕΘ για να διαψεύσουμε τους κυβερνώντες είναι εκτός λογ […]

Η ΑΚΙ-ΔΗΚΙ σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

"Η παράταξή μας απαντώντας στην άστοχη ανακοίνωση της πλειοψηφίας της ΕΙΝΑ δηλώνει ότι τούτη την ώρα η αύξηση κλινών ΜΕΘ στελεχωμένες με το απαραίτητο προσωπικό είναι αυτονόητη και επιτακτική. Το ζητούμενο είναι να μην βρεθεί κανείς άνθρωπος που έχει ανάγκη εκτός ΜΕΘ. Η εμμονή της επανακαταμέτρησης ή ταυτοποίησης κλινών ΜΕΘ για να διαψεύσουμε τους κυβερνώντες είναι εκτός λογικής .

Η αντίφαση, απ τη μια να προτείνουμε το χώρο του πρώην Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος για Νοσοκομείο covid και απ΄την άλλη να καταγγέλουμε και να ζητάμε τις προδιαγραφές , τους όρους και το προσωπικό που θα στελεχώσει τις καινούριες κλίνες ΜΕΘ εντός του ΠΓΝΠ είναι σαφώς προκλητική(απαιτούμε απ΄τη μια να ανοίξουμε και να στελεχώσουμε ένα ολόκληρο νοσοκομείο και απ την άλλη καταγγέλουμε το άνοιγμα κλινών ΜΕΘ γιατί δεν μπορούμε να τις στελεχώσουμε!) . Είναι σίγουρο ότι οι επόμενες μέρες θα είναι δύσκολες και καθοριστικές .

Κανείς Γιατρός δεν περισσεύει. Η κυβέρνηση καλείται να προσφέρει ουσιαστική περίθαλψη στον οποιοδήποτε νοσήσει είτε με covid είτε χωρίς covid, οι υπόλοιποι θεσμοί (όπως Δήμοι) να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και ο πολίτης ,το πιο δύσκολο απ όλους, να περιορίσει την ατομική του ελευθερία. Η πραγματική κριτική συνεκτιμώντας αποτέλεσμα, απώλειες, ενέργειες και διεθνή εμπειρία θα γίνει στο τέλος".


Πηγή