Καλάβρυτα: Το μοναδικό χιονοδρομικό στην Ελλάδα με πρόσβαση για ΑμεΑ (ΦΩΤΟ)

Το μοναδικό χιονοδρομικό στην Ελλάδα με πρόσβαση για ΑμεΑ θα είναι πλέον τα Καλάβρυτα.

Ηδη, στις εγκαταστάσεις του βρίσκονται από την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου, μηχανήματα συνολικής αξίας 1.240.000 ευρώ, που αποτελούν την α' φάση της παραλαβής εξοπλισμού και ο οποίος, λεπτομερώς περιλαμβάνει:

– Διαστρωτικό μηχάνημα – χιονοστρωτήρα (snowgroomer) με σύστημα βαρούλκου (βίντζι) της εταιρείας Prinoth (μοντέλο Lietwolf winch).

– Διαστρωτικό μηχάνημα – χιονοστρωτήρα (snowgroomer) της εταιρείας Prinoth, (μοντέλο Bison X).

– Ημιφορτηγό 4Χ4 της εταιρείας Toyota (μοντέλο Hilux double cab).

– Δύο αμαξίδια – ερπυστριοφόρα ΑΜΕΑ 2 (action trackchair ST).

– Αυτοκινούμενες φρέζες εκχιονισμού πεζού χειριστή.

– Μηχανοκίνητο έλκηθρο (snowmobile) της εταιρείας Polaris (μοντέλο 550 indy LXT) 2 θέσεων.

– Μηχανοκίνητο διασωστικό έλκηθρο (snowmobile) της εταιρείας Polaris (μοντέλο 800 titan Adventure 155) 2 θέσεων.

– Δύο σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, της εταιρείας Borne Recharge

Με τον εξοπλισμό αυτό αυξάνονται θεαματικά οι δυνατότητες που θα έχει το Χιονοδρομικό Κέντρο στη διάστρωση των πιστών του αλλά και στην εξυπηρέτησης των πελατών του. Πλέον θα επιτυγχάνεται γρηγορότερη και πιο άμεση προετοιμασία, ενώ βελτιώνεται ριζικά το επίπεδο ασφάλειας.

Το Χιονοδρομικό Καλαβρύτων θα είναι το μοναδικό στην Ελλάδα που μεριμνά για την εξυπηρέτηση όλων των επισκεπτών ΑΜΕΑ, αφού θα μπορούν πλέον, με ευκολία, να περιηγηθούν στις εγκαταστάσεις του.

Η διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που υλοποιούν το συγκεκριμένο έργο, δηλαδή την περιφερειακή αρχή, διέσωσαν μία παρέμβαση που έμοιαζε καταδικασμένη να ναυαγήσει, με σκληρή δουλειά, πείσμα και συνεργασία.

Στην παράδοση των μηχανημάτων και στην υπογραφή της παραλαβής, παραβρέθηκαν εκτός από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμπο Μπονάνο, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων και Πρόεδρος του Χιονοδρομικού, Θανάσης Παπαδόπουλος, ο Αντιδήμαρχος και Αντιπρόεδρος του Κέντρου Νίκος Σφαραγγούλιας, ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Καούρης, ο Διευθυντής του Χιονοδρομικού, Αλέξης Άγριος, τα μέλη του το Δ.Σ. του Χιονοδρομικού Ευθύμιος Βαζαίος και Κωνσταντίνος Ζέτος, εκπρόσωποι των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας και ο Γιώργος Νουλίκας εκπρόσωπος της εταιρίας "ΝΟΥΛΙΚΑΣ" που προμήθευσε τα μηχανήματα, συνοδευόμενος από μηχανικούς της εταιρείας.

«Οι στόχοι που έχουν τεθεί, για την ολοκλήρωση αυτού του σημαντικού αναπτυξιακού έργου, θα επιτευχθούν. Η Περιφέρεια από την πρώτη στιγμή στάθηκε αρωγός και θα συνεχίσει την πολύ καλή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με τον Δήμο Καλαβρύτων, για ένα έργο, που είναι σημαντικό όχι μόνο για τα Καλάβρυτα και την Αχαΐα, αλλά για ολόκληρη την Δυτική Ελλάδα» δήλωσε ο κ. Μπονάνος.

Οι υπεύθυνοι του Χιονοδρομικού εργάζονται για την περαιτέρω αναβάθμιση, βελτίωση και εκσυγχρονισμό του Κέντρου, που προβλέπει αντικατάσταση Αναβατήρων, σύγχρονη εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων και ανανέωση των Κτιρίων, όπως αναφέρει ο δήμαρχος Καλαβρύτων Θαν. Παπαδόπουλος.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    15 Νοεμβρίου 2020

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία