Συμμορφώνονται οι Αχαιοί με τα μέτρα – 5.000 έλεγχοι και μόνο 168 πρόστιμα

Συμμόρφωση των πολιτών της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, στη τήρηση των μέτρων για την ανάσχεση της διασποράς του covid-19, προκύπτει από τα αποτελέσματα των ελέγχων που πραγματοποίησε η Αστυνομία, από την ημέρα που τέθηκε σε ισχύ το καθεστώς οριζόντιας αναστολής δραστηριοτήτων, σε όλη τη χώρα.

Aπό τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η «Π», επιβεβαιώνεται πλήρως και το γεγονός των συστηματικών και σαρωτικών ελέγχων -όπως είχαν προαναγγελθεί από τη φυσική και πολιτική ηγεσία της ΕΛΑΣ σε κεντρικό αλλά και σε τοπικό επίπεδο- δεδομένου πως σε διάστημα έξι ημερών, ξεπέρασαν τις 5.000.

ΠΡΟΣΤΙΜΑ

Aπό τις 6 π.μ. του Σάββατου 7 Νοεμβρίου μέχρι και τις 6 π.μ. χθες το πρωί, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, έγιναν 5.277 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 168 πρόστιμα των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας και παραβίασης του περιορισμού κίνησης.

Αναλυτικά, επιδόθηκαν 64 πρόστιμα σε πεζούς, επιβάτες ΙΧ και ΜΜΕ και σε πελάτες καταστημάτων, οι οποίοι δεν έφεραν προστατευτική μάσκα και 104 για στέρηση εγγράφων μετακίνησης.

Το σύνολο των χρηματικών ποινών, ανέρχεται στις 50.400 ευρώ.

ΠΑΡΤΙ «ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ»

Επιπλέον, επιβλήθηκαν σε τρεις περιπτώσεις πρόστιμα συνολικής αξίας 9.000 ευρώ, σε βάρος ατόμων που φέρεται πως διοργάνωσαν πάρτι, σε σπίτια στην Πάτρα και στα «τσιγγάνικα» της Κάτω Αχαΐας. Πρόκειται για περιστατικά που κατεγράφησαν το πρώτες ώρες, εφαρμογής της καραντίνας.

Το βράδυ της περασμένης Κυριακής στη συνοικία των τσιγγάνων, όπου παρατηρήθηκαν φαινόμενα συνάθροισης υπεράριθμων πολιτών σε κοινόχρηστους χώρους, οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Δυτικής Αχαΐας, με την συνδρομή της Ομάδας Καταστολής Πρόληψης Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, προσήγαγαν 11 άτομα, ενώ υποβλήθηκαν και 6 μηνύσεις για διατάραξη οικιακής ειρήνης.

Υπενθυμίζεται, πως από χθες το βράδυ η απαγόρευση μετακινήσεων, πλην των προβλεπόμενων εξαιρέσεων, από τις 9 μ.μ. μέχρι τις 5π.μ. είναι πλέον, γεγονός.

Ετσι λοιπόν, η πρώτη ημέρα της δεύτερης εβδομάδας της καραντίνας «αρχίζει» με την εφαρμογή, ενός ακόμα έκτακτου μέτρου στην προσπάθεια να ανακοπεί η μετάδοση του κορονοϊού.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    15 Νοεμβρίου 2020

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία