Πάτρα: Ξαναβγαίνει σε πλειστηριασμό το οικόπεδο του ΒΙΟΠΑ

Για τις 4 Δεκεμβρίου ορίστηκε ο επαναληπτικός πλειστηριασμός, για την εκποίηση του οικοπέδου του ΒΙΟΠΑ Γλαύκου, που προορίζεται για αποτεφρωτήριο, με επισπεύδουσα κοινοπραξία από την Αττική και με τιμή πρώτης προσφοράς, το ποσό των 310.000 ευρώ, για παλιά οφειλή του φορέα προς την κοινοπραξία.

Να σημειωθεί ότι ο πρώτος πλειστηριασμός που έγινε στα τέλη Οκτωβρίου απέβη άγονος, με αποτέλεσμα η διαδικασία να επαναλαμβάνεται, με την ίδια τιμή πρώτης προσφοράς.

Ο δικηγόρος Πατρών Ανδρέας Γεωργόπουλος, που εκπροσωπεί την επισπεύδουσα κοινοπραξία, τόνισε στην «Π» ότι, με τον πλειστηριασμό, ο εντολέας του, προσπαθεί να πληρωθεί χρήματα που του οφείλονται, για πάνω από δέκα χρόνια από τον φορέα του Βιοτεχνικού Πάρκου Πάτρας.

«Η κοινοπραξία επέδειξε μεγάλη υπομονή και διαλλακτικότητα από το 2010, λαμβάνοντας διαρκώς υποσχέσεις που δεν τηρούντο και πλέον δεν έχει άλλο τρόπο για να διασφαλίσει τα χρήματα που της οφείλονται, παρά μόνον αυτόν της διενέργειας πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης κατά της περιουσίας του ΒΙΟΠΑ» είπε ο κ. Γεωργόπουλος στην «Π».

Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Πατρέων έχει λάβει έγκριση από το δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου να καταθέσει προσφορά για την κατακύρωση του οικοπέδου, που προορίζεται για αποτεφρωτήριο, ακόμα και για ποσό μέχρι το διπλάσιο της τιμής πρώτης προσφοράς, δηλ. μέχρι 620.000 ευρώ.

Η δημοτική αρχή εκτιμά ότι θα αποκτήσει το οικόπεδο, καθώς η χρήση του, είναι αποκλειστικά για κέντρο αποτέφρωσης νεκρών για τα επόμενα 48 χρόνια. Συνεπώς, δύσκολα θα βρεθεί ιδιώτης που μπορεί να ενδιαφερθεί για να καταθέσει προσφορά.

Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ο λόγος είναι ότι, το ακίνητο έχει πολλαπλάσια εμπορική αξία, που υπερβαίνει το 1 εκατ. ευρώ, ενώ η νομοθεσία, δεν αποκλείει την συμμετοχή ιδιωτών, από την λειτουργία αποτεφρωτηρίων νεκρών. Να θυμίσουμε ότι στη Ριτσώνα, το μοναδικό αποτεφρωτήριο νεκρών στην Ελλάδα, λειτουργεί από μη κερδοσκοπική εταιρεία.

Επιπλέον, κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει, ότι η πολιτική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, για συμμετοχή του Δήμου Πατρέων στον πλειστηριασμό και απόκτηση του οικοπέδου, με τίμημα ακόμα και 600.000 ευρώ, θα εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Ως εκ τούτου, η υπόθεση παραμένει ανοικτή και χωρίς σίγουρη έκβαση.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    5 Νοεμβρίου 2020

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία