Δυτική Ελλάδα: Η αστυνομία προειδοποιεί όσους ‘σπάσουν’ το lockdown για τα Χριστούγεννα!

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας σε ανακοίνωσή της, υπενθυμίζει στους πολίτες, τα ειδικά μέτρα, που θα ισχύσουν κατά την φετινή εορταστική περίοδο και τους παρακαλεί να τηρήσουν υπεύθυνη στάση και να τα σεβαστούν, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Ήδη, σε όλη τη Δυτική Ελλάδα, εφαρμόζεται ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει εντατικοποίηση των ελέγχων για τις μετακινήσεις, τόσο στα εσωτερικά όρια των Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας, όσα και στα όριά μας με τις υπόλοιπες Περιφέρειες. Σε όσους εντοπίζονται να μετακινούνται άσκοπα, επιβάλλεται το ανάλογο διοικητικό πρόστιμο και επιστροφή στον τόπο αναχώρησής τους. Παράλληλα, εφαρμόζονται εντατικοί έλεγχοι και στις πόλεις για την διασφάλιση των υγειονομικών μέτρων, τόσο για τις μετακινήσεις των πολιτών, όσο και για την χρήση προστατευτικών μασκών και την τήρηση όσων ισχύουν για τις συναθροίσεις των πολιτών κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις, επισημαίνεται.

Όλοι μαζί, με υπεύθυνη στάση και συλλογική προσπάθεια, θα ξεπεράσουμε και αυτό το εμπόδιο, καταλήγει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι, φέτος στα ρεβεγιόν θα πρέπει να βρίσκονται μέχρι και εννέα άτομα, αποτελούμενα από δύο οικογένειες και οι μετακινήσεις μας θα πραγματοποιούνται με την αποστολή SMS στο 13033 και τον κωδικό «6», ενώ θα βρίσκεται σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 το βράδυ ως τις 05:00 το πρωί.

Παράλληλα, η αστυνομία θα βγει στους δρόμους για αυστηρούς ελέγχους αναφορικά με την τήρηση των μέτρων προστασίας κατά του κοροναϊού, ενώ ουσιαστικά η συμμόρφωση ή όχι των πολιτών τα Χριστούγεννα θα αποτελέσει «πρόβα» και θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό τα μέτρα που θα εφαρμοστούν την Πρωτοχρονιά.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ

@ Αύριο παραμονή Χριστουγέννων και ανήμερα θα γίνονται αυστηροί έλεγχοι από την αστυνομία σε όλους τους κεντρικούς άξονες για τα πήγαινε – έλα του ρεβεγιόν. Μάλιστα θα δοθεί έμφαση στις γειτονιές όπου σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ τις τελευταίες μέρες έχουν παρατηρηθεί αυξημένοι αριθμοί κρουσμάτων.

@ Όσοι τηρήσουν πιστά τους κανόνες και πάνε για μεσημεριανό ρεβεγιόν με μια ακόμη οικογένεια θα χρησιμοποιήσουν τον κωδικό «6».

@ Όσοι θέλουν να κάνουν μια βόλτα με τα πόδια , σε λογικά πλαίσια και χωρίς συνωστισμό, θα επιτρέπεται αλλά μόνο μέχρι τις 6 το απόγευμα.

@ Αυστηροί έλεγχοι και στα διόδια για τις μετακινήσεις του ρεβεγιόν

@ Οι έλεγχοι στα διόδια θα είναι εξονυχιστικοί ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις θα αναπτυχθούν και στο ρεύμα της επιστροφής.

@ Έτσι όσοι αποδειχθεί ότι βρήκαν κάποιο τέχνασμα για Χριστούγεννα στο χωριό, θα επιβαρυνθούν με βαρύ πρόστιμο.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    23 Δεκεμβρίου 2020

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία