Κορωνοϊός – Σαρηγιάννης: “Στις περιοχές που χρειάζονται μεγάλη προσοχή η Αχαΐα”

Στις περιοχές που χρειάζονται μεγαλύτερη προσοχή συμπεριέλαβε την Αχαΐα ο καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Σαρηγιάννης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ για την πορεία του κορωνοϊού τόνισε: «Προβλέπουμε μια συνέχιση της αποκλιμάκωσης πανελλαδικά, ωστόσο, υπάρχουν περιοχές στην χώρα όπως Δ. Αττική, Κοζάνη, Καρδίτσα, Μαγνησία, Χίος, Αχαΐα, Θάσος και Λάρισα που θέλουν ιδιαίτερη προσοχή».

Ο κ. Σαρηγιάννης, ωστόσο, δεν προχώρησε περαιτέρω το θέμα και δεν ανέλυσε τους λόγους που έβαλε και την Αχαΐα στη λίστα των «κόκκινων» περιοχών, τη στιγμή που όλα τα στοιχεία δείχνουν μία πτωτική πορεία του ιού, χωρίς όμως αυτή να έχει σταθεροποιηθεί σε ένα μονοψήφιο αριθμό κρουσμάτων.

Όμως ακόμα και τα rapid τεστ που έγιναν στην Πάτρα το Σάββατο, τα αποτελέσματα τους ήταν όλα αρνητικά, ενώ και οι έλεγχοι που έγιναν στις κλειστές δομές της περιοχής από την Περιφέρεια και τον Ιατρικό Σύλλογο έδειξαν ότι το επιδημιολογικό φορτίο του νομού είναι χαμηλό.

Αυτό που αναμένουμε είναι τα αποτελέσματα από τα αστικά λύματα, με βάση τα δείγματα που λαμβάνει το Εργαστήριο Υγιεινής από τον Βιολογικό Καθαρισμό στην Παραλία. Πάντως και ο κ. Πέτσας μιλώντας για το ενδεχόμενο τοπικών lockdown και σε άλλες περιοχές πέρα από την Δυτική Αττική και την Κοζάνη στις οποίες ήδη εφαρμόζεται, τόνισε:

«Ενδεχομένως να υπάρξει περίπτωση σκλήρυνσης μέτρων σε τοπικό επίπεδο, όπως, δυστυχώς, χρειάστηκε να γίνει σε περιοχές της Δυτικής Αττικής και στην Κοζάνη. Έχει μεγάλη σημασία σε τοπικό επίπεδο να παρεμβαίνουμε γρήγορα και να ελέγχουμε πιθανές εστίες διασποράς για να μην ξεφύγουν από τον έλεγχο».


Πηγή