Πάτρα: Ο κόσμος ετοιμάζεται για συγκεντρώσεις στη μνήμη του Αλέξη – “Φρένο” από την ΕΛ.ΑΣ.

Με… συνταγή Πολυτεχνείου και 17 Νοεμβρίου η ΕΛ.ΑΣ. ετοιμάζεται για την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, όπου συμπληρώνονται τα 12 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια.

Στην Πάτρα αναμένονται να γίνουν διαδηλώσεις και πορείες, τόσο από αριστερές οργανώσεις που κινούνται στον χώρο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, όσο από ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Η αστυνομία πρόκειται να λειτουργήσει και αυτή τη φορά προληπτικά απαγορεύοντας τις εκδηλώσεις αυτές υπό τον φόβο της διασποράς του κορωνοϊού και των μέτρων προστασίας.

Η τακτική αυτή αυξάνει από μόνη της τις πιθανότητες επεισοδίων στην Πάτρα, ωστόσο η ΕΛ.ΑΣ. έχοντας στα ατού της τον επιτυχημένο επιχειρησιακό σχεδιασμό που εφάρμοσε την ημέρα της 17ης Νοεμβρίου, πρόκειται να τον υλοποιήσει ξανά.

Τότε όπως υποστηρίζουν τα στελέχη της, ούτε συγκεντρώσεις έγιναν και πορείες, ούτε επεισόδια και ο στόχος που είχε τεθεί επιτεύχθηκε εις διπλούν.

Από την άλλη πλευρά σωματεία, οργανώσεις και σύλλογοι, έχουν εκδηλώσει ανοικτά τη θέληση τους να προχωρήσουν σε συγκέντρωση και πορεία, έχοντας ορίσει ραντεβού στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής.

Οπότε αναμένεται μία «ηλεκτρισμένη» Κυριακή με τον φόβο των επεισοδίων να εστιάζεται στο κέντρο της Πάτρας και τον κόσμο να είναι αποφασισμένος αυτή τη φορά να βγει στους δρόμους.


Πηγή