Άγιος Ιωάννης Ρηγανάς: Έντονα παράπονα των κατοίκων από το δήμο- «Αδιαφορούν για τα πρoβλήματα της περιοχής»

Την πλήρη αδιαφορία για την επίλυση των προβλημάτων της περιοχής του Αγίου Ιωάννη Ρηγανά καταλογίζει στη δημοτική αρχή και προσωπικά στον δήμαρχο Αγρινίου ο Σύλλογος Κατοίκων Ενορίας Αγίου Αντωνίου Αγρινίου.

Η ανοιχτή επιστολή του Συλλόγου αναφέρει:

«Προς Κ. Δήμαρχον ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Αξιότιμε κύριε δήμαρχε, με μεγάλη μας θλίψη σας μεταφέρουμε με την παρούσα επιστολή την κραυγή αγωνίας των κατοίκων της περιοχής μας που γεωγραφικά αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο τμήμα του Δημοτικού διαμερίσματος Αγρινίου και επιπλέον είναι η περιοχή που βρίσκονται οι σχολές του πανεπιστημίου δυτικής Ελλάδος (η περιοχή θα έπρεπε να ονομάζεται ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ).

Η αγωνία την οποία εκφράζει ο σύλλογός μας αφορά στην πλήρη αδιαφορία της δημοτικής αρχής και τη δική σας προσωπικά για την επίλυση προβλημάτων που χρονίζουν και ταλαιπωρούν τους κατοίκους της. Τα προβλήματα αυτά σας έχουν γνωστοποιηθεί επανειλημμένα αλλά δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση σας ως τώρα και προσπάθεια επίλυσης τους. Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να σας τα υπενθυμίσουμε και να απαιτήσουμε την επίλυσή τους, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι θα αναγκαστούμε να προβούμε σε άμεσες κινητοποιήσεις σε περίπτωση αδιαφορίας.

Κατάλογος προβλημάτων προς επίλυση

1) Ηλεκτροφωτισμός

Ο ηλεκτροφωτισμός είναι ελλιπέστατος (υπάρχουν πολλές περιοχές χωρίς δημοτικό φωτισμό και όπου υπάρχει έχει κατεστραμμένες λάμπες που δεν αντικαταστάθηκαν). Άμεση ανάγκη επέκτασης του Δημοτικού φωτισμού και αντικατάσταση των κατεστραμμένων λαμπτήρων .

2) Οδικό δίκτυο

  1. Στο κεντρικό οδικό δίκτυο πολλά σημεία με κατεστραμμένο οδόστρωμα.
  2. Παράδρομοι και στενά του τμήματος εργατικών κατοικιών είναι κατεστραμμένα και θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή σας στο γεγονός ότι αυτό εγκυμονεί κινδύνους ατυχήματος με ανυπολόγιστες συνέπειες και καθίσταται εμφανές ότι είναι αναγκαία η άμεση ασφαλτόστρωση τους .

3) Πλατεία Ελευθερίας (κεντρική πλατεία της περιοχής μας). Ολοκλήρωση των εργασιών για την πλατεία (έργα ημιτελή) .

4) Παιδικές χαρές

Άμεση ανάγκη ηλεκτροφωτισμού και περίφραξης των παιδικών χαρών με ταυτόχρονη συντήρηση των παιχνιδιών για την ασφαλή συμμετοχή των παιδιών στις κούνιες και τα άλλα παιχνίδια των χωρών.

Για τα προβλήματα που σας αναφέρουμε αλλά και για πολλά άλλα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11/10 2020 γενική συνέλευση των κατοίκων της περιοχής και συγκεντρώθηκαν υπογραφές (επισυνάπτεται κατάσταση).

Κύριε Δήμαρχε,

απαιτούμε ΑΜΕΣΗ επίλυση των προβλημάτων μας για να μην αναγκαστούμε να προβούμε σε μέτρα άμεσης κινητοποίησης των κατοίκων».