Κορωνοϊός – 80 ιδιώτες ιατροί της Πάτρας αποκλεισμένοι από την εμβολιαστική διαδικασία

Αποκλεισμένοι από την εμβολιαστική διαδικασία είναι 80 γιατροί του ιδιωτικού τομέα, μέλη του Ιατρικού Συλλόγου που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού.

Ο λόγος που έχουν αποκλειστεί; Δεν μπορούν να κλείσουν ραντεβού αφού το ΑΜΚΑ τους δείχνει να είναι κλειδωμένο. Αποτέλεσμα αυτού είναι να μην μπορούν να έχουν πρόσβαση στην αντίστοιχη ιστοσελίδα του εμβολιασμού και έτσι να μην μπορούν να κλείσουν το σχετικό ραντεβού.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Άννα Μαστοράκου, οι επαφές που έχει ξεκινήσει εδώ και δέκα μέρες, με τα αρμόδια υπουργεία, της υγείας, της πολιτικής προστασίας και με αυτό της ψηφιακής ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, δεν είχαν αποτέλεσμα.

Ψάχνει να βρει μία άκρη και το κάθε υπουργείο λέει τα δικά του. Ο Ιατρικός Σύλλογος έχει στείλει την δεύτερη λίστα (στην πρώτη δεν παρουσιάστηκαν προβλήματα) με τους ιατρούς μέλη του που έχουν δηλώσει την διαθεσιμότητα τους για να κάνουν το εμβόλιο στις αντίστοιχες διευθύνσεις που έχουν υποδειχθεί από το υπουργείο.

Η διαδικασία αυτή έχει επαναληφθεί από τον Ιατρικό Σύλλογο, ενώ οι λίστες με τα ονόματα έχουν σταλεί στο υπουργείο και από την 6η ΥΠΕ. Όμως τα αντίστοιχα ΑΜΚΑ (που απαιτούνται για την διαδικασία αυτή σε ότι αφορά τους γιατρούς) παραμένουν κλειδωμένα και δεν έχει βρεθεί κάποια λύση.

Το πρόβλημα ενδέχεται να μην αφορά απλά και μόνο τους 80 γιατρούς. Ίσως να κρύβει ένα γενικότερο ζήτημα που έχει να κάνει με την όλη διαδικασία και αφορά και τις υπόλοιπες επαγγελματικές κατηγορίες που είναι να εμβολιαστούν.

Ακολουθούν για παράδειγμα οι ιδιώτες νοσηλευτές και οι εργαζόμενοι στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. Καταλαβαίνει κανείς ότι αν το πρόβλημα είναι γενικό και παρουσιαστεί και σε άλλους εργαζόμενους που είναι να εμβολιαστούν με βάση την επαγγελματική τους κατηγορία, τότε μιλάμε για μπέρδεμα που θα καθυστερήσει ακόμα περισσότερο την εμβολιαστική διαδικασία.


Πηγή