Πάτρα: Από ταξί… κούριερ για τις παραγγελίες λόγω αναδουλειάς – Η ανάγκη για το μεροκάματο

Σε καθολική πτώση βρίσκεται το επάγγελμα του ταξί με τον τζίρο να έχει πέσει στο 96% με 98% κατά την διάρκεια του lockdown.

Ο πάτος αυτός, σύμφωνα με τους επαγγελματίες οδηγούς ταξί, είναι ακόμα μεγαλύτερος από του πρώτου κύματος της πανδημίας όταν ο μισός και πλέον στόλος των ταξί της Πάτρας είχε μείνει στο γκαράζ, ακινητοποιημένος.

Σε αυτή την καραντίνα τα ταξί βγήκαν στους δρόμους πιστεύοντας ότι η παραπάνω κίνηση που υπάρχει θα τους δώσει την δυνατότητα ελπίδας για να έχουν κάποια μικρή έστω πελατεία.

Στην πράξη διαψεύστηκαν. Για αυτό και κάποιοι από τους οδηγούς ταξί ήρθαν σε συμφωνία με τις εταιρείες κούριερ που αυτές τις μέρες πελαγώνουν στη δουλειά για να μεταφέρουν τις παραγγελίες τους.

«Τουλάχιστον με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζουμε ένα μικρό μεροκάματο, από εκεί που δεν είχαμε τίποτα» μας έλεγε σχετικά ένας επαγγελματίας οδηγός ταξί.

Οι παραγγελίες στις κούριερ αυτές τις μέρες δεν έχουν τελειωμό και το ταξί είναι μία λύση αφού μεταφέρει περισσότερα πράγματα και κατά συνέπεια εξυπηρετεί πιο γρήγορα τον κόσμο.

«Κάνουμε αυτή τη δουλειά για όσο τραβήξει. Γνωρίζουμε έτσι και αλλιώς τις οδούς και τις διευθύνσεις καλύτερα από τον καθένα αφού βρισκόμαστε στους δρόμους όλη μέρα. Όμως επί της ουσίας για το δικό μας επάγγελμα δεν αλλάζει κάτι. Τα ταξί δεν έχουν καμία προοπτική και όσο πάει η κατάσταση χειροτερεύει αντί να βελτιώνεται».


Πηγή