ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΑΚΤΥΠΗΣ| Και τα εμβόλια της AstraZeneca στη Ζάκυνθο

Με ανάρτησή του στο Facebook ο Βουλευτής Ζακύνθου δηλώνει:

  • Εντός των επομένων δέκα ημερών αναμένεται να φθάσουν τα εμβόλια της AstraZeneca στο νησί μας, μετά από επαφές που είχα με την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και συγκεκριμένα με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας κύριο Μ. Θεμιστοκλέους.
  • Μάλιστα, το Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου θα αποκτήσει και δεύτερη εμβολιαστική γραμμή. Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως ταυτόχρονα θα μπορούν να εμβολιάζονται δύο ηλικιακές ομάδες στο Νοσοκομείο.

Ο ισχυρισμός δε όσων ανεπιτυχώς ισχυρίζονταν πως στο Νοσοκομείο μας δεν ανοίγει δεύτερη εμβολιαστική γραμμή λόγω έλλειψης προσωπικού αποδεικνύεται παντελώς άτοπος, αφού ο πραγματικός λόγος που δεν είχαν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί στο νησί μας ήταν πως υπήρχε έλλειψη εμβολίων. Τώρα, λοιπόν, που η ροή των εμβολίων ξεκινάει κανονικά η Ζάκυνθος είναι από τις πρώτες περιφέρειες που ανοίγουν χωρίς καμία καθυστέρηση και δεύτερη εμβολιαστική γραμμή. Μάλιστα, η Διοίκηση του Νοσοκομείου με το από 14 Ιανουαρίου 2021 έγγραφό της προς την 6η Υγειονομική Περιφέρεια είχε από τότε αιτηθεί τη δημιουργία και δεύτερης εμβολιαστικής γραμμής στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου. Ένα ακόμα γεγονός που διαψεύδει κατηγορηματικά όσους συνεχίζουν να ασκούν αντιπολίτευση του «ό,τι να ‘ναι» και αποδεικνύει ξεκάθαρα πως ανέκαθεν υπήρχε η απαιτούμενη επάρκεια ως προς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου. Συνεπώς σε πείσμα των επικριτών μας, εμείς λαμβάνουμε με υπευθυνότητα σοβαρές αποβάσεις και προχωράμε σε ουσιαστικές πράξεις ώστε ο εμβολιασμός στη Ζάκυνθο να συνεχισθεί απρόσκοπτα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. *(Παρατίθεται το σχετικό έγγραφο της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου προς την 6η Υγειονομική Περιφέρεια.)


Πηγή