Μεσολόγγι: Προσωπογραφία του αδικοχαμένου Βασιλάκη στο Ειδικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου (φωτο)

vasilakis-2.jpg

Ένα εξαιρετικό έργο δημιουργήθηκε στο Ειδικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου το οποίο φιλοτέχνησε ο παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνης της 3D τεχνικής Στάθης Τσαβαλιάς.

Ο Insane 51 όπως είναι το καλλιτεχνικό όνομα του μεγάλου mural artist, δέχθηκε την πρόσκληση της Αθανασίας Δημητρίου και ήρθε στο Μεσολόγγι για να φτιάξει το πρόσωπο του Βασιλάκη Πλούμη στον τοίχο της αίθουσας που ετοιμάζεται με δαπάνες της μητέρας του, για τα παιδιά του σχολείου.

Η παρουσία του μεγάλου αυτού καλλιτέχνη στο Μεσολόγγι ήταν ιδιαίτερη τιμή για το σχολείο. Όταν η κα Αθανασίου και ο γνωστός γκραφιτάς Γιώργος Παπαγεωργίου επικοινώνησαν μαζί του, ο 28χρονος καλλιτέχνης, συγκινημένος από την ιστορία του μικρού Βασίλη ο οποίος πριν φύγει για την γειτονιά των αγγέλων χάρισε ζωή σε πέντε ανθρώπους, δέχθηκε αμέσως την πρόσκληση.

Έτσι λοιπόν από χθες το έργο αυτό κοσμεί τους τοίχους της αίθουσας «Βασίλης Πλούμης».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η καταγωγή του παγκοσμίου φήμης mural artist από την πλευρά της μητέρας του είναι από την Ναύπακτο, κάτι, που όπως είπε ο ίδιος μιλώντας στο aixmi-news.gr, τον κάνει πολύ χαρούμενο, καθώς μετά την ολοκλήρωση του έργου του στο Μεσολόγγι είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί και τον παππού του στη Ναύπακτο.

Πηγή: aixmi-news.gr