Πρώτη μέρα με καταλήψεις; – Το σκέφτονται οι μαθητές των λυκείων της Πάτρας

Πρώτη μέρα στα σχολεία, με καταλήψεις στα λύκεια που είναι να ανοίξουν;

Το σκέφτονται οι μαθητές και σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει μία σημαντική μερίδα αυτών που θεωρούν ότι η επιστροφή στα σχολεία δεν γίνεται με τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας και προστασίας από τον κορωνοϊό.

Ωστόσο, σκέφτονται σοβαρά ένα τέτοιο ενδεχόμενο αφού οι καταλήψεις θα προκαλέσουν αντιδράσεις, όχι μόνο με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, αλλά και σε ένα σημαντικό κομμάτι της μαθητικής κοινότητας που ετοιμάζεται να δώσει πανελλαδικές και δεν έχει χρόνο για χάσιμο.

Άλλωστε, οι κινητοποιήσεις αυτές, με βάση την εμπειρία του περασμένου φθινοπώρου, όταν πολλά από τα σχολεία προχώρησαν σε καταλήψεις, δεν έφεραν καμία λύση στα προβλήματα τους.

Πάντως, είναι γεγονός ότι η επιστροφή στα σχολεία θα γίνει με αρκετό προβληματισμό για τους μαθητές που θεωρούν ότι ούτε τα self test μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά στον έλεγχο της διασποράς, ούτε οι μάσκες.

Πιστεύουν, μάλιστα, ότι από τη στιγμή που δεν πάρθηκαν τα μέτρα που έπρεπε, δηλαδή διαμόρφωση νέων χώρων και αιθουσών που ισοδυναμούν με προσλήψεις σε καθηγητές, τα λύκεια θα έπρεπε να ανοίξουν μετά το Πάσχα, όπως θα γίνει με τα δημοτικά και τα γυμνάσια.

Ωστόσο, σε ότι αφορά την Πάτρα και την Αχαΐα δεν υπάρχει καμία οριστική απόφαση από τους μαθητές για να προχωρήσουν σε καταλήψεις. Αντίθετα, σε άλλες περιοχές της χώρας οι καταλήψεις έχουν ήδη ανακοινωθεί.


Πηγή