Σε στάση αναμονής οι ξενοδόχοι της Αχαΐας – Πολλά θα εξαρτηθούν από τα εμβόλια

Με συγκρατημένη αισιοδοξία αντιμετωπίζουν τον ερχομό της νέας καλοκαιρινής τουριστικής σεζόν οι ξενοδόχοι της Αχαΐας.

Η αισιοδοξία τους πηγάζει από τις ενδείξεις που δείχνουν ότι τα πράγματα θα πάνε, ίσως λίγο καλύτερα από το καλοκαίρι του 2020, εκεί όπου η πτώση στις κρατήσεις έφτασε το 75%.

Όπως τονίζουν ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων της Αχαΐας, Δημήτρης Διαμαντόπουλος και ο αντιπρόεδρος της, Χρήστος Κανελλής, τα πάντα θα εξαρτηθούν από την πορεία του εμβολιασμού στις χώρες του εξωτερικού και στην χώρα μας, αλλά και από τις υγειονομικές συνθήκες που θα επικρατήσουν στην Ευρώπη.

Ο Δημήτρης Διαμαντόπουλος που δραστηριοποιείται ξενοδοχειακά στην Δυτική Αχαΐα τονίζει μιλώντας στο patrasevents.gr. «Βαδίζουμε σε αχαρτογράφητα νερά και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε για την ώρα είναι να μιλάμε με υποθέσεις.

Τα πάντα θα εξαρτηθούν από την εμβολιαστική διαδικασία και από τις υγειονομικές συνθήκες που θα επικρατούν στην χώρα μας, αλλά και στο εξωτερικό.

Για την ώρα το ενδιαφέρον είναι ανύπαρκτο και κρατήσεις δεν υπάρχουν. Ίσως από τα τέλη αυτού του μήνα να φανούν περισσότερα πράγματα.

Η καλοκαιρινή σεζόν μπορεί να ανοίγει σύμφωνα με το υπουργείο από τις 14 Μαΐου και μετά, όμως, θεωρώ ότι τα περισσότερα ξενοδοχεία στην περιοχή μας θα ανοίξουν στο καλύτερο σενάριο, αρχές Ιουνίου».

Σε στάση αναμονής οι ξενοδόχοι της Αχαΐας - Πολλά θα εξαρτηθούν από τα εμβόλια

"Ελπίζουμε να πάει κάπως καλύτερα από το 2020"

Από την πλευρά του ο Χρήστος Κανελλής που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Αιγιάλειας τονίζει: «Βρισκόμαστε σε στάση αναμονής.

Θεωρώ ότι φέτος θα τα πάμε καλύτερα σε σύγκριση με το περασμένο καλοκαίρι όπου στην κυριολεξία πατώσαμε από πλευράς εξωτερικού τουρισμού που αποτελεί και την κύρια δύναμη μας, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι φέτος θα πιάσουμε τα στάνταρ των καλοκαιριών πριν από την πανδημία.

Πιστεύω ότι όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία του εμβολιασμού στην χώρα μας, αλλά και στο εξωτερικό. Βλέπουμε περιοχές από αγορές που παραδοσιακά φέρνουν επισκέπτες στην περιοχή της Αιγιάλειας, όπως η Γαλλία και η Γερμανία, να βρίσκονται και πάλι σε δύσκολη υγειονομική κατάσταση και να είναι στο κόκκινο. Θέλω όμως να είμαι αισιόδοξος και πιστεύω να μην έχουμε την καταστροφική καλοκαιρινή σεζόν του 2020».


Πηγή