ΝΙΚΗΤΑΣ ΑΡΕΤΑΚΗΣ |ΣΕ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΚΑΙ Η ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΔΟΥ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΕΥ […]

Οι πελάτες της ΔΕΥΑΖ εντός 15 ημερών μέχρι 8/6/2021 καλούνται να ρυθμίσουν τις οφειλές τους και να τακτοποιήσουν τις παράνομες συνδέσεις.

Πολιτικές για να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο που βρίσκεται σήμερα η ΔΕΥΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, συνοδευόμενη μάλιστα με συγκεκριμένα μέτρα που αποσκοπούν στη δραστική αντιμετώπιση του προβλήματος ανακοινώνει ο Δήμαρχος Ζακύνθου και Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΖ, Νικήτας Αρετάκης, διευκρινίζοντας μεταξύ άλλων «Όπως είναι γνωστό υπάρχουν ορισμένες επιχειρήσεις και οικίες που έχουν κάνει παράνομες συνδέσεις στα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης. Υπάρχουν και πολλοί άλλοι που έχουν πολλά έτη να καταβάλλουν το αντίτιμο των λογαριασμών της ΔΕΥΑΖ με αποτέλεσμα να έχουν συσσωρευθεί υπέρογκα ποσά οφειλών επί σειρά ετών. Αυτές οι συμπεριφορές προκαλούν τεράστια οικονομική ζημιά στην ΔΕΥΑΖ και εμπεδώνουν το συναίσθημα της άνισης μεταχείρισης μεταξύ των πελατών»
Συγκεκριμένα με Δελτίο Τύπου και τίτλο «Η ΔΕΥΑΖ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ» επισημαίνει ,

1)Μετά την τελευταία διακοπή της ηλεκτρικής παροχής από την VOLTERA σε αντλιοστάσια και γεωτρήσεις της ΔΕΥΑΖ διεκόπη η υδροδότηση στον ΟΔΑΖ, σε ένα μεγάλο μέρος της πόλης και παρολίγο και στο Νοσοκομείο. Διευθετήθη η επανασύνδεση με καταβολή ποσού μηνιαίως μαζί με τον τρέχοντα λογαριασμού του μηνός 150000€.

2)Η μισθοδοσία της ΔΕΥΑΖ μαζί με το ΙΚΑ ανέρχεται περίπου στα 130.000€ μηνιαίως.

3)Τα ταμειακά διαθέσιμα της ΔΕΥΑΖ είναι 120.000€.

4)Ο Δήμος έχει χορηγήσει δάνειο στην ΔΕΥΑΖ 720.000€.

5)Όπως είναι γνωστό υπάρχουν ορισμένες επιχειρήσεις και οικίες που έχουν κάνει παράνομες συνδέσεις στα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης. Υπάρχουν και πολλοί άλλοι που έχουν πολλά έτη να καταβάλλουν το αντίτιμο των λογαριασμών της ΔΕΥΑΖ με αποτέλεσμα να έχουν συσσωρευθεί υπέρογκα ποσά οφειλών επί σειρά ετών. Αυτές οι συμπεριφορές προκαλούν τεράστια οικονομική ζημιά στην ΔΕΥΑΖ και εμπεδώνουν το συναίσθημα της άνισης μεταχείρισης μεταξύ των πελατών.

6)Η ΔΕΥΑΖ μονοπωλιακή επιχείρηση υψίστου κοινωφελούς χαρακτήρα με κατεστραμμένες υποδομές αδυνατεί να επιβιώσει σε συνθήκες ανηλεούς εκμετάλλευσης από μερίδα πελατών της.

7)Η ΔΕΥΑΖ αντλεί περίπου 8 εκατομμύρια κ.μ. νερό το χρόνο, τιμολογεί περίπου 2,5 εκατομμύρια κ.μ. νερό και από αυτά εισπράττει το αντίτιμο δια τα μισά.

Η ΔΕΥΑΖ έχει απαιτήσεις από ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς 10.000.000€ και υποχρεώσεις έναντι τρίτων 8.000.000€. Στην ΔΕΗ έχει καταβληθεί ποσό 3.000.000€ για ληξιπρόθεσμη οφειλή της ΔΕΥΑΖ. Στην ΔΕΥΑΖ όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί σύμφωνα με τις απαιτήσεις της ΔΕΗ έχουν δεσμευτεί –κατασχεθεί με δικαστική απόφαση λόγω οφειλών. Όπως από τα ανωτέρω συμπεραίνεται η εξακολούθηση αυτής της στρεβλής οικονομικής διαχείρισης σε σύντομο χρονικό διάστημα θα επιφέρει μη αναστρέψιμες οικονομικές υποχρεώσεις με αποτέλεσμα την χρεωκοπία της ΔΕΥΑΖ με δυσμενέστατες συνέπειες εις βάρος του κοινωνικού συνόλου.

8)Προ του αδιεξόδου αυτού ανετέθη σε δικηγορικό γραφείο η δικαστική είσπραξη και η βεβαίωση στην ΔΟΥ των οφειλών προς την ΔΕΥΑΖ.

9)Παρακαλούνται οι πελάτες της ΔΕΥΑΖ εντός των προσεχών 15 ημερών δηλαδή μέχρι την 8/6/2021 να προσέλθουν στην ΔΕΥΑΖ να ρυθμίσουν τις οφειλές τους και να τακτοποιήσουν τις παράνομες συνδέσεις δια να αποφύγουν τις σοβαρότατες συνέπειες που αφορούν την παροχή ύδατος και την σύνδεση στο δίκτυο της αποχέτευσης. Μετά μερικές ημέρες και οι υδρομεταφορείς δεν θα μεταφέρουν νερό σε πελάτες που δεν έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους με την ΔΕΥΑΖ.

10)Είναι εύλογο να υπάρχουν πελάτες και επιχειρήσεις που έχουν αποδεδειγμένη οικονομική αδυναμία και λόγω των συμφωνηθέντων μεγάλων ποσών να μην δύνανται να ανταποκριθούν . Δεν δικαιολογούνται όμως μεγάλες επιχειρήσεις, οργανισμοί και Ταμεία Δημόσιου χαρακτήρα με αποθέματα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ να μην εξοφλούν λογαριασμούς πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Σήμερα στην ΔΕΥΑΖ 67 επιχειρήσεις οφείλουν ποσόν 1.174.497,00€.

Η ΔΕΥΑΖ διεκδικεί από την κυβέρνηση την συνδρομή για την ανακατασκευή των υποδομών της. Προς τούτο έχει συντάξει σοβαρές μελέτες και έχει σταματήσει την σπάταλη διαχείριση.

Ο Δήμος όταν εγκατεστάθη η Δημοτική Αρχή ήτο υπερχρεωμένος σε τράπεζες και σε τρίτους και δεσμευμένος με την καταστροφική σύμβαση του οδοφωτισμού από την οποία προκύπτει επιπλέον επιβάρυνση περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ κατ’ έτος επί 12 συνεχή έτη. Σήμερα ο Δήμος με την βοήθεια της κυβέρνησης εξόφλησε τις μεγάλες δανειακές υποχρεώσεις και με τον περιορισμό της σπατάλης χωρίς καμία εισπρακτική επιβολή εν μέσω πανδημίας και έκτακτης ανάγκης έχει ταμειακά διαθέσιμα περίπου 11 εκατομμύρια ευρώ δια πρώτη φορά στην ιστορική του παρουσία.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΝΙΚΗΤΑΣ ΑΡΕΤΑΚΗΣ

Tweet


Πηγή