Στην τελική ευθεία η Πατρών Πύργου – Όλα δείχνουν ότι σύντομα ξεκινούν οι εργασίες

Θετικές είναι οι εξελίξεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την Πατρών – Πύργου, με βάση τουλάχιστον τα όσα διαρρέουν από το φιλοκυβερνητικό περιβάλλον.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Κομισιόν ετοιμάζεται για να δώσει το «πράσινο» φως για το νέο σχεδιασμό της κατασκευής του αυτοκινητόδρομου, έτσι όπως έχει καταρτιστεί από την νυν ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών.

Μάλιστα, με βάση τις ίδιες πηγές, τον Σεπτέμβριο, εφόσον όλα πάνε καλά, αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες και να πιάσουν δουλειά οι μπουλντόζες για την υλοποίηση του έργου που περιμένει με μεγάλη ανυπομονησία η Αχαΐα και η Ηλεία. Η επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΕ εκ μέρους του υπουργείου, είναι συνεχής.

Η ελληνική πλευρά έχει υποβάλει τον φάκελο προγνωστοποίησης, έχει αποστείλει όλα τα στοιχεία που σχετίζονται με τη μελέτη προσφοράς – οφέλους και αναμένει άμεσα την θετική γνωμοδότηση, ώστε το έργο να ενταχθεί εκ νέου στην παραχώρηση της Ολυμπίας Οδού.

Εφόσον όλα αυτά αποδειχθούν αληθινά και ξεκινήσουν τα έργα στην πράξη, αυτό θα σημαίνει ότι ο αγώνας δρόμου που έκανε το υπουργείο για να ξεπεραστούν τα τεράστια εμπόδια που υπήρχαν ολοκληρώνεται με επιτυχία.

Το ρίσκο του Καραμανλή να τινάξει στον αέρα τον προηγούμενο σχεδιασμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, βάζοντας σύμφωνα με τους επικριτές του σε κίνδυνο ακόμα και την χρηματοδότηση του, έπιασε τόπο.

Όπως είναι γνωστό η νυν κυβέρνηση και ο υπουργός, βλέποντας το έργο της κατασκευής του δρόμου να βαλτώνει και τις εργασίες να μην προχωρούν, διέλυσε τις οχτώ εργολαβίες που είχε ορίσει ο προηγούμενος σχεδιασμός, αναθέτοντας το έργο στην Ολυμπία Οδό που είχε υλοποιήσει και αυτό της Πατρών – Κορίνθου.

Στόχος πλέον της κυβέρνησης, αλλά και της Περιφέρειας που παρακολουθεί διακριτικά τις εξελίξεις και έχει δηλώσει ότι θα πανηγυρίσει μόνο όταν ολοκληρωθεί ο αυτοκινητόδρομος, είναι η άμεση εκκίνηση του έργου.


Πηγή