Αχαΐα: Η εστίαση αποφασισμένη να συμβάλει στο «φράγμα» κατά της διασποράς!

Η εστίαση δείχνει να είναι αποφασισμένη να κάνει αυτό που χρειάζεται για να βοηθήσει και αυτή από την πλευρά της στην αποτροπή της αύξησης των κρουσμάτων και μιας διασποράς που ενδέχεται να την βάλει ξανά σε δύσκολη θέση και να την φέρει αντιμέτωπη με τον εφιάλτη των περισσότερων επαγγελματιών του κλάδου.

Με ένα ενδεχόμενο lockdown, κάτι που θα αποτελέσει την ταφόπλακα για δεκάδες καταστήματα της χώρας, ανάμεσα τους και σε πολλά της Πάτρας και της Αχαΐας. Τι μπορεί να κάνει αυτή από την πλευρά της;

Να συνεχίσει την τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού και να προχωρήσει άμεσα την εμβολιαστική διαδικασία στους κόλπους της, στους επαγγελματίες και στους εργαζόμενους της.

Σε ότι αφορά το πρώτο τα αποτελέσματα που έδειξαν οι έλεγχοι που έγιναν το Σαββατοκύριακο από την αστυνομία, σε πολλά από τα καταστήματα εστίασης της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής της Αχαΐας, ήταν θετικά.

Παρόλο που τα μέτρα είναι αυστηρά και οι έλεγχοι σαρωτικοί, τα καταστήματα στο σύνολο τους σχεδόν, έδειξαν να έχουν συμμορφωθεί και οι παραβάσεις ήταν ελάχιστες.

«Η πλειοψηφία των συναδέλφων έδειξε για ακόμα μια φορά ότι τηρεί τα μέτρα και τα πρωτόκολλα» τονίζει από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Γιάννης Σπυρόπουλος.

Σε ότι αφορά το δεύτερο, τον εμβολιασμό, σκοπός της εστίασης είναι να τελειώνει άμεσα με αυτό το θέμα. «Είναι αλήθεια ότι βλέπω να υπάρχει μία συνεχόμενη αυξητική πίεση προς την εστίαση για τον εμβολιασμό. Για μας τους επαγγελματίες εστίασης, δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για σκέψεις και αναστολές.

Έχουμε πάθει μία τέτοια ζημιά από την πανδημία που με ένα επιπλέον ενδεχόμενο κλείσιμο των καταστημάτων του κλάδου λόγω του τέταρτου κύματος ή της αύξησης των κρουσμάτων, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι πολλά από τα μαγαζιά θα βάλουν οριστικά λουκέτο.

Υπάρχουν δεκάδες συνάδελφοι που ήδη δεν αντέχουν και κρατούν τις επιχειρήσεις τους με νύχια και δόντια. Αν, όπως μας λένε οι ειδικοί, το εμβόλιο είναι η λύση για να ξεφύγουμε από αυτή την κατάσταση που ζούμε τον τελευταίο 1,5 χρόνο, τότε δεν μας μένει κάτι άλλο από το να το κάνουμε.

Δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι και οπωσδήποτε για όλους εμάς είναι μια λύση για να διασφαλίσουμε το άνοιγμα του κλάδου και τη συνέχιση της λειτουργίας των καταστημάτων μας» απαντάει ο κ. Σπυρόπουλος σχετικά με τα όσα λέγονται για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στην εστίαση.


Πηγή